Plavecký stadion v Táboře čekají další úpravy, město chce i zážitkový akvapark

16. únor 2020 08:09

Na plaveckém stadionu v Táboře začne další fáze rekonstrukce. Na řadu přijde velký pětadvacetimetrový bazén, který je provozu už od roku 1982. Město do budoucna plánuje i další investice.

Návštěvníci se mají dočkat zážitkového akvaparku, který vznikne v sousedství současného stadionu.

„Nám přijde škoda opravit pouze bazén a nevyužít odstávky k tomu, aby se případně druhá etapa rozšířila o třetí, o které už dlouho mluvíme, a to je krytý akvapark. Ten by přinesl teplé bazény, po nichž lidé z Tábora a okolí volají, relaxační bazény, tobogán,“ říká jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Jan Benda.

Prioritou je ale podle něj rekonstrukce velkého, čtyřicet let starého bazénu. „Samozřejmě stavebně technický stav ochozů bazénové vany odpovídá tomu stáří. Rádi bychom opravili vnitřní bazén a přistavěli k tomu zábavní část tak, abychom nabídli vodní vyžití úplně všem věkovým kategoriím,“ popisuje.

Čtěte také

Rekonstrukce velkého bazénu je příležitostí i pro oddíly akvabel a vodního póla, pro které je současná hloubka malá. Prohloubení bazénu by přivítala trenérka Monika Michálková. „Pro nás každý centimetr navíc bude dobrý. Už teď je to na hraně i pro soutěže pro nejmladší. Když potřebujeme, jezdíme trénovat do Strakonic nebo Budějovic,“ potvrzuje.

Město by podle starosty Štěpána Pavlíka sportovcům rádo vyšlo vstříc. Vše ale začíná a končí u peněz. „Prohloubení o 20 až 30 centimetrů by znamenalo investici dvanáct milionů korun bez DPH navíc, takže zvažujeme, jestli je to pro dva oddíly adekvátní částka, nebo jestli nevyužít hlubší venkovní bazén, který by ale do budoucna musel být krytý,“ uvádí.

Město Tábor pořídí k dalšímu rozvoji plaveckého stadionu architektonickou studii. Do debaty o budoucí podobě sportovního areálu chce zapojit i veřejnost.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související