Píseň s názvem Chybička se vloudí je českou verzí hitu, který vznikl pro film Nekonečný příběh

Aniž bychom si chtěli dovolit troufalé srovnání s knihou knih, i na začátku písničky Neverending Story bylo slovo. V tomto případě stejnojmenná fantasy novela. Z ní brzy vznikl film a k němu i píseň, kterou vymyslel hitmaker Giorgio Moroder. Na konci řady pak stojí její česká verze nazpívaná Evou Hurychovou.

Tak vypadá posloupnost, v jejímž finálovém kole zpěvačka spojená v nejznámější etapě své kariéry s kapelou Bacily pěje, že „chybička se vloudí“.

Tedy s celkem banální rýmovačkou (od možná překvapivého autora) takříkajíc surfuje na popularitě songu, který má určité kouzlo dodnes. Obzvláště pro pamětníky zmíněného filmu Nekonečný příběh i zahraničních hitparád 80. let.

Nakonec to, že Moroderův hit – ač zvukem poplatný tehdejší módě – drží překvapivě dlouhou záruční lhůtu, potvrdila mnohem později i verze Leony Machálkové. Pohádky z mládí se prostě neokoukají. A nestárnou ani písničky s nimi spojené.

Píseň v původním znění, jak ji nahrál zpěvák Limahl, a českou coververzi Evy Hurychové můžete porovnat v rubrice Písničky z cizí kapsy.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související