ODLOŽENO: Milan Drobný zazpívá v sále českobudějovického rozhlasu své největší hity

21. únor 2020

Koncert Milana Drobného s kapelou Nadrobno v sále Českého rozhlasu České Budějovice se kvůli nemoci odkládá. O náhradním termínu budeme informovat. Děkujeme za pochopení.

Hity jako Kytky se smály, Písnička pro kočku, Najdu klíč a vejdu branou, Běž, řekni to těm skalám, Pláču, pláču sůl a jiné patří do zlatého fondu české populární hudby.

Pětasedmdesátiletý Milan Drobný zazpívá za doprovodu své skupiny Nadrobno ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice ve středu 26. února od 19 hodin. Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky získáte v soutěži ve vysílání nebo v den koncertu v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1.

Jako mladík zkoušel Milan Drobný štěstí v soutěži Hledáme nové talenty. Tam to moc nevyšlo, na rozdíl od zpívání v kavárně Vltava, kde se potkal a osudy spojil na nějaký čas také s Karlem Gottem. Odtud vedla jeho cesta právě do Semaforu, kde se dočkal od Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra prvních hitů.

Souběžně se semaforským angažmá měl Milan Drobný jako zpěvák i jiné aktivity. Byl s Jiřím Brabcem a Jiřím Grossmannem u zrodu Country Beatu, zpíval s orchestrem Karla Vlacha i s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu, měl vlastní kapelu New Force.

Čtěte také

Také se sám projevoval jako autor. Psal písničky nejenom pro sebe, ale i pro Karla Gotta, Waldemara Matušku nebo Aleše Ulma, kterému dodal vlastně životní skladbu Šálek šípkového čaje.

V roce 1970 natočil Milan Drobný album s orchestrem Ladislava Štaidla Najdu klíč a vejdu branou, na němž je kromě titulní písničky i jeho možná největší hit Pláču, pláču sůl. Ten zazní, v poněkud jiném aranžmá, při středečním rozhlasovém koncertu, stejně jako jeho další velký a tak trochu jihočeský šlágr ze 70. let Pojď se mnou na Boubín.

Chybět nebudou ale ani novější skladby z posledních alb Milana Drobného A život běží dál a Moje zem. Nestárnoucí zpěvák prostě přiveze ke Třem lvům příjemnou písničkovou nostalgii a dobrou pohodu.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.