Nová píseň Papírové lodě podpoří českobudějovické centrum Arpida. Zpívá v ní Tomáš Klus i Jiří Mádl

5. listopad 2021 11:09

Ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice vzniká píseň Papírové lodě. Nahrává jí kapela K.R.B. složená z klientů českobudějovického centra Arpida a podílí se na ní i několik tuzemských umělců, například Pokáč, Kateřina Marie Tichá, Tomáš Klus nebo Jiří Mádl.

„Písnička bude takovým leitmotivem kampaně projektu Arpida plus – kampus životních příležitostí. Jeho cílem je zajištění návazných služeb pro naše dospělé uživatele. Klienti nám odrůstají, jsou starší a starší, ale návazné služby pro ně v Budějovicích a okolí bohužel zatím nejsou,“ vysvětluje Jaromír Novák, vedoucí osobní asistence centra Arpida.

Píseň nazpívají klienti centra, kteří tvoří kapelu K.R.B. „Kapela funguje už několik let. Členové jsou stabilní, akorát doplňujeme mladými nadějnými dětmi, které do Arpidy přichází,“ dodává Jaromír Novák.

Po více než dvou letech se v písni na podporu centra Arpida objeví zpěvák Tomáš Klus, kterého doplní několik dalších hudebních osobností.

Čtěte také

Specialitou nahrávky je zpěv v podání Jiřího Mádla. Podle autora hudby Jana Lstibůrka nebylo nutné herce a režiséra ke zpívání přemlouvat. „Vůbec, on do toho šel, on zpívá a má dokonce na Youtube i nějakou písničku. Takže to bylo hrozně fajn. Naopak, mělo by se vědět, že Jirka Mádl zpívá,“ usmívá se.

Jan Lstibůrek na písni Papírové lodě spolupracoval s textařem Robinem Králem. „Pracuji výhradně s ním a máme takový postup, že on vždycky napíše text a já dělám hudbu až na daný text. Ty emoce byly nesené v daný okamžik ve slokách těmi správnými lidmi, tak uvidíme, jestli to vyjde,“ doplňuje.

Píseň Papírové lodě si budou moct lidé poslechnout zhruba v polovině letošního listopadu. Kromě samotné nahrávky vzniká také klip, který bude k vidění na serveru Youtube a na sociálních sítích.

Spustit audio

Související