Nakoupili za pár korun a zároveň podpořili organizaci KreBul. V Prachaticích se konal bleší trh

26. leden 2022 15:49

Oblečení, hrnečky i dětské hračky. A ještě spoustu dalších věcí mohli pořídit v úterý lidé v Prachaticích. Nakoupili za pár korun a navíc podpořili dobrou věc. Místní obecně prospěšná organizace KreBul už počtvrté pořádala bleší trh.

Helena Šímová přišla nakoupit do prachatické organizace Krebul jako první zákaznice. „Pořídila jsem krásný obal na knížky, vůni, zázvorový sirup a něco na klouby. O akci jsme se dozvěděla na Instagramu, zaujalo mě to, tak jsem si říkala, že to musím podpořit,“ vyprávěla.

Blešák zaplnil prakticky celou jednu místnost a bylo opravdu z čeho vybírat. Kromě věcí, které sem přinesli lidé, mohli zákazníci kupovat zboží místního Krebul obchůdku. „Nabízíme bylinky, bylinkové pytlíky, růžičky, různá pletená zvířátka, srdíčka, ručně malované mandaly,“ ukazovala pracovnice Růžena Krejsová.

S nápadem na akci přišla dobrovolnice Bohdana Kolarová. Jak sama říká, inspirovala se v cizině. „Znala jsem bleší trhy z Bavorska, kde jsem žila 26 let. Byla tam úžasná atmosféra a člověk tam našel úplné poklady. Nejvíc se mi na tom líbí, že někdy jsme doma zahlceni věcmi, které je nám jen líto vyhodit, ale takhle se mohou poslat dál,“ popsala.

Čtěte také

Obecně prospěšná společnost KreBul zajišťuje osobní asistenci, občanskou poradnu, je ale také dobrovolnickým centrem a prachatickým Senior Pointem.

Výtěžek z blešího trhu by měl přispět především na nákup plošiny. „Loni jsme začali bleší trh pořádat z toho důvodu, že potřebujeme získat prostředky na plošinu pro vozíčkáře. Potřebujeme něco přes 300 tisíc korun, tak jsme si řekli, že i tímhle počinem peníze sesbíráme a bude to mít přesah v tom, že lidé sami podpořili koupení té plošiny, bude to takové ještě hezčí,“ vysvětlil ředitel Zdeněk Krejsa.

Pro velký úspěch by se měl bleší trh v KreBulu konat každý měsíc. „Následující se uskuteční 22. února a bude speciálně zaměřen na děti, takže budeme mít spoustu dětského oblečení a věcí pro děti,“ dodal Zdeněk Krejsa. Další termíny lidé najdou na webu, bleší trh se bude konat vždy čtvrté úterý v měsíci.

Spustit audio

Související