Máte doma přebytečné hračky, se kterými si vaše děti už nehrají? Darujte je do sbírky pro azylové domy a další zařízení

11. leden 2022 11:43

Také u vás Ježíšek naděloval tak, že už se hračky do dětského pokoje ani nevejdou? Máme pro vás skvělý tip, co s těmi starými a ohranými. Můžete je odnést do domovů dětí a mládeže na Prachaticku, které je shromažďují, aby je předali potřebným.

Do domova dětí a mládeže ve Volarech už lidé od začátku ledna přinesli několik tašek hraček. „Jsou tu dřevěné hračky, věci po větších dětech jako boxovací pytel, spousta plyšáků, kočárek,“ ukazuje pedagožka volného času Hana Pospíšilová.

Lidé by měli do sbírky nosit hračky v dobrém stavu. „Měly by být čisté, neroztrhané, určitě by to měly být hračky, které jsou funkční,“ připomíná Hana Pospíšilová.

Čtěte také

Podle vedoucí volarského domova dětí a mládeže Vladimíry Laschové může být sbírka hraček skvělou příležitostí právě po Vánocích. „Myšlenka vznikla tak, že samy jsme měly doma malé děti. Máte plný pokojíček, zjistíte, že děti si s tím nehrají, a pak potkáte jiné lidi, díky kterým si uvědomíte, že jinde by byly hračky potřeba. Třeba v azylovém domě se střídají rodiny a děti jsou zvyklé si tam s něčím hrát a nechcete je nutit tam hračku nechat, když dům opouští,“ líčí.

Sbírku ve Volarech pořádají už mnoho let. V těch minulých podpořila různá zařízení, od dětských domovů až po ty azylové, hračky ale putovaly i do zahraničí.

Kde budou dělat radost letos, ještě není jasné. „Počítáme samozřejmě s azylovými domy a dětskými domovy, ale kam hračky poputují, se ve finále rozhoduje až podle toho, jaké hračky se vyberou,“ vysvětluje Vladimíra Laschová.

Ke sbírce se připojil také domov dětí a mládeže v Netolicích, zájemci je ale můžou nosit do konce ledna na všechny pobočky na Prachaticku.

Spustit audio

Související