Táborská povzbuzenka má podpořit zdravotníky. Lidé jim kupují poukazy na kávu, knihy nebo masáže

28. prosinec 2021 16:04

Nová dobročinná iniciativa nazvaná Táborská povzbuzenka vznikla v Táboře. Jejím cílem je poděkovat zdravotníkům z místní nemocnice za jejich práci v době pandemie koronaviru. Do charitativního projektu se zatím zapojilo přes šedesát lidí, kteří pro zdravotníky kupují dárkové poukazy.

„Zrovna před chvilkou nás navštívila moc milá rodina, která koupila poukázku pro zdravotníky za 500 korun. Napsali jim dokonce krásný vzkaz,“ ukazuje Martina Slabá, manažerka táborské kavárny Coffee and Tea, která je jedním z partnerských podniků iniciativy Táborská povzbuzenka.

Někteří nejen koupí poukaz, ale připojí i vzkaz

Projekt založil místní advokát Vítězslav Dohnal. „Doba covidová se nám prodloužila až nepříjemně dlouho a víme, že situace v nemocnicích je zase velmi špatná a že tam personál vydá mnoho energie. Jsou z toho jistě již unavení, tak jsme si řekli, že by to chtělo je nějakým způsobem povzbudit,“ vysvětluje.

Princip je jednoduchý. „Kdokoli může koupit poukaz, Táborskou povzbuzenku. Peníze zůstávají v tom podniku a my poukazy dopravíme do nemocnice, kde se rozdají zaměstnancům. Iniciativa má příznivý ohlas,“ popisuje Vítězslav Dohnal.

Nápad vítá i ředitel táborské nemocnice Ivo Houška. „To, že teď přichází aktivita, která je zaměřená na naše zaměstnance, je moc fajn. Když se podíváte na strukturu jednotlivých subjektů, které se do toho zapojují, vidíte, že to nejsou jen restaurace a kavárny, ale i fitness centra, knihkupectví, hotely, masážní salony. Zaměstnanci si tak mohou odpočinout, prostě přijít na jiné myšlenky,“ říká.

Iniciativa Táborská povzbuzenka bude pokračovat i v novém roce. Seznam obchodů a provozoven, které se do projektu zapojily, zájemci najdou na facebookovém profilu Táborská povzbuzenka.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související