Senioři v Kaplici dostali od Ježíškových vnoučat už víc než stovku dárků. Gramofon používají denně

26. prosinec 2021 12:26

Pátým rokem přinášejí Ježíškova vnoučata radost seniorům. Projekt Českého rozhlasu slaví úspěch po celé republice. Z dárků se už mnohokrát radovali i obyvatelé domova pro seniory v Kaplici.

Dostali například před rokem gramofon od zaměstnanců českobudějovického studia Českého rozhlasu. Písničky jejich mládí jim hraje denně.

Jedním z těch, kdo si rád zazpívá s gramofonem, je Antonín Hruška. „Nás to moc potěšilo a jsme moc spokojeni,“ pochvaluje si.

Že má dárek stále úspěch a vyvolává i emoce, potvrzuje sociální pracovnice Michaela Jarošová. „Můžete slyšet radost v jejich hlase při zpěvu. Viděli jsme vzpomínání, viděli jsme i trošku divadla,“ usmívá se.

Dalším z dárků od Ježíškových vnoučat je malířský stojan. „V loňském roce jsme dostali kompletní malířské vybavení, protože u nás v domově máme arteterapeutku. S klienty maluje, což je velmi oblíbené,“ dodává Michaela Jarošová.

Dárků od Ježíškových vnoučat nebylo za pět let málo. „Za dobu trvání projektu jsme obdrželi více než sto dárků. Tento projekt považuji za geniální. Překonal i covidové období, kdy se pozastavily téměř všechny aktivity spojené se setkáváním,“ říká ředitelka domova pro seniory v Kaplici Vladimíra Holczerová.

Senioři napsali Ježíškovým vnoučatům i před letošními Vánocemi. Téměř všechna přání už jsou splněná.

Spustit audio

Související