Koš plný dobrot pro chlapa. Tak znělo přání pana Vlastimila, které splnila Ježíškova vnoučata

25. prosinec 2021 07:04

Český rozhlas České Budějovice se opět stal Ježíškovým vnoučetem. Tentokrát naděloval v Alzheimercentre Loucký Mlýn u Vodňan. Přání splnila naše stanice panu Vlastimilovi.

Vášnivý chodec a motorkář převzal dárek ve společenské místnosti centra. „Máte tam klobásky, co jste chtěl, pivo a ještě nějaké drobnosti z rozhlasu,“ předávala specialistka marketingu českobudějovické rozhlasové stanice Anna Pospíšilová.

Vlastimilovo přání koše s dobrotami pro chlapa je podle vrchní sestry Lucie Bürgerové jedním z nejtypičtějších, která klienti tohoto centra Ježíškovým vnoučatům posílají. „Nejčastější jsou jídelní dárky, sladké, laskominy nebo pro chlapy právě klobásy. Také si klienti často přejí něco, co využijí při trávení času na pokoji,“ popsala.

Přání klientů centra Ježíškova vnoučata plní průběžně, a to včetně těch velkých. Oproti prvním rokům projektu ale nejvíc chybí osobní předání dárků, těch tady letos zažili jenom pár. „Ten účel je nejen obdarovat, ale přijít a vykouzlit úsměv na tváři. Na fotkách z osobních předání to hodně září a klienti jsou opravdu potom veselejší, to je smysl, který v tom vidíme,“ dodala Lucie Bürgerová.

Spustit audio

Související