Máte zimní oblečení, které už neunosíte? Prevent pořádá sbírku oděvů a bot pro lidi bez domova

8. listopad 2021 11:38

Teplé deky, boty nebo bundy pomůžou lidem bez domova. Sbírku zimního oblečení pořádá jihočeská organizace Prevent 99. Věci můžete přinést do kontaktních center ve Strakonicích, Českých Budějovicích a Prachaticích.

„Tady je třeba zimní bunda, velký spacák, boty, deky,“ ukazuje pracovnice prachatického kontaktního centra Prevent Eva Nováková, co všechno už lidé přinesli.

Zájem dárců pomoct lidem bez domova potvrzuje i vedoucí kontaktního centra Jindřich Vindish. „Teď jsme tu měli asi osm dárců, chodí k nám i z organizací, které oblečení schraňují. Je to super,“ chválí.

Nejvíc teď klienti kontaktních center využijí zimní oblečení. „Bundy, svetry, kabáty, spacáky, karimatky, to asi momentálně pomůže nejvíc, ale bereme po celý rok všechny věci, které pak skladujeme a distribuujeme mezi kontaktními centry,“ dodává Jindřich Vindish.

Káčko neboli kontaktní centrum je adiktologické zařízení, které se věnuje problematice závislostí. Dárci můžou oblečení pro lidi bez domova nosit do center Prevent v Prachaticích, Strakonicích i Českých Budějovicích.

Spustit audio

Související