Nadcházející Rozhlasové tančírně v českobudějovickém Metropolu budou dominovat dámy

21. říjen 2022

„Letošní Rozhlasová tančírna má podtitul Dámy ve swingu. Veškeré písničky budou propojeny s ženami. Buďto je dáma jejich autorkou, nebo interpretkou,“ prozrazuje Petra Chlebníčková, která je od počátku, tedy od roku 2015, dobrou duší Rozhlasových tančíren v českobudějovickém Metropolu. 

Petra Chlebníčková vystupuje na tančírně nejenom jako zpěvačka, ale je i autorkou scénáře akce a půvabnou moderátorkou – spolu s populárním hlasatelem Českého rozhlasu České Budějovice Martinem Hlaváčkem.

Ve středu 26. října se od 19 hodin koná již šestá Rozhlasová tančírna, samozřejmě s Rozhlasovým swingovým orchestrem pod vedením Josefa Krejčíka a jeho sólisty – již zmíněnou Petrou Chlebníčkovou, Alenou Čechovou a Michalem Součkem. Speciálním hostem tentokrát bude skvělá a všestranná swingová a jazzová zpěvačka Eva Emingerová.

Pokud zavítáte do společenského sálu českobudějovického Metropolu, čekají vás tři hodiny plné svěžího swingu a evergreenů s možností si podle libosti zatancovat, pobavit se a na chvíli se odpoutat od starostí dneška.

V hudebních vstupech pořadu V náladě swingu, potažmo jazzu se vrátíme k některým předcházejícím Rozhlasovým tančírnám, avšak hlavně zaostříme pozornost na tu nadcházející.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související