Mohly jen překvapit, a to se jim podařilo. Volejbalistky Hlincovky poprvé porazily Madetu

26. listopad 2018

U volejbalové sítě se hrálo dámské derby, historicky poprvé vyhrála Hlincovka nad Madetou. Jihostroj ve šlágru hostil libereckou Duklu. Fotbalisté Dynama ovládli poslední domácí zápas podzimní části soutěže. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Volejbal, to nebyl o uplynulém víkendu jen šlágr extraligy mužů, ale také atraktivní derby první ligy žen. Hlincovka přivítala Madetu.

„Tentokrát je to trochu speciálnější. Poslední zápas proti Madetě skončil 3:2 a ukázalo se, že ty dva týmy jsou docela vyrovnané. Doufám, že tentokrát budeme mít víc štěstí my, dokážeme proměnit koncovky v náš prospěch a udělat nějaký bod, protože v tabulce je to hodně vyrovnané a každý bod je pro nás hrozně cenný,“ řekl před zápasem trenér domácího týmu SK Hlincovka Jakub Selinger.

Hráčky podle něj braly zápas jako příležitost vytáhnout se proti Madetě. „Myslím, že dnes by mohla být ta chvíle, kdy by je mohly porazit a ukázat, že také mají to srdíčko a mohou vyhrát,“ dodal.

Nejlepší hráčka Hlincovky Eva Klimešová

Před zápasem moc nechtěl mluvit trenér Madety Zdeněk Pekař. Jakoby tušil, co přijde. Sportovním ozvěnám pouze řekl, každé derby je vyhecované.

Dalo se čekat, že Hlincovka hladová po úspěchu svého soupeře minimálně potrápí. Domácí tým nakonec vyhrál v prvoligovém ženském volejbalovém derby hladce 3:0.

Nejlepší hráčka Hlincovky Eva Klimešová, stejně jako její spoluhráčky, jenom zářila. „Myslím si, že jsme se víc radovaly, byly jsme uvolněnější. Holky samozřejmě hrály výborně, ale bylo vidět, že ony sem přijely vyhrát, musely vyhrát a my jsme mohly jenom překvapit. Máme neskutečnou radost, v životě jsme je neporazily,“ komentovala.

V odvetě už byly úspěšnější hráčky Madety, které sice 0:2 prohrávaly, ale nakonec vybojovaly výhru v pátém setu.

Ještě ze světa volejbalu

Tie break se hrál i v extralize volejbalistů. Jihostroj přetlačil Liberec a vybojoval vítězství 3:2. Výhru nad Libercem režírovali blokaři a vhodně se doplňovali, když jednomu docházel dech, zaskočil za něj kolega.

Slovák v dresu Jihostroje Peter Ondrovič právě silnou lavičku vnímá jako velkou výhodu. „Určitě je výhoda, že můžeme vystřídat za stejnou kvalitu. Ukazuje se, že se nám vyplatilo, navíc to bylo v domácím prostředí, kde nás drželi fanoušci,“ řekl.

První v tabulce extraligy volejbalistů je Karlovarsko, které má o zápas méně, ale stejně bodů, tedy 22, jako druhý Jihostroj. Osmnáct bodů a naopak o zápas navíc mají třetí Kladno a čtvrté Brno. Poslední jsou s pouhými šesti body z jedenácti duelů Benátky nad Jizerou.

Sportovní ozvěny výsledkově

Motor České Budějovice veze výhru z Litoměřic 2:1. Dva body vybojovali Jihočeši v prodloužení.

V posledním podzimním zápase Fortuna národní ligy vyhráli fotbalisté Dynama České Budějovice 4:1 nad Žižkovem. V utkání kopal jednu penaltu ze dvou nařízených Lukáš Havel. „Chtěl jsem to umístit. Viděl jsem, jak trochu ukročil doleva, tak jsem to dal na druhou stranu, on nakonec šel na tu samou stranu, ale prošlo to, takže spokojenost,“ popsal.

Druhým jihočeským týmem ve druhé fotbalové lize je Táborsko. To prohrálo s Varnsdorfem 2:3.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související