Miroslav Dušek vařil pro několik amerických prezidentů i zpěvačku Glorii Estefan
Kuchař, který v USA prošel 21 restauracemi, dnes žije v Nových Hradech. Od pátku 26. dubna se s ním můžete setkat na českobudějovickém výstavišti na Gastrofestu.
O práci a životě si s Miroslavem Duškem ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice povídala Eva Kadlčáková.
Související
-
Vařil americkým prezidentům, teď se od něj můžete učit v Nových Hradech
Miroslav Dušek se původně vyučil soustružníkem, ale nakonec se stal šéfkuchařem, a to velmi úspěšným. Ke kuchařskému umění jej nepřímo přivedly události srpna 1968.
-
Uvařili 110 perfektních porcí tříchodového menu. Čeští kuchaři ovládli světový pohár
Národní tým kuchařů a cukrářů slaví další velký úspěch. Na prestižní mezinárodní soutěži v Lucemburku vybojoval zlato za teplou kuchyni a stříbro za studenou kuchyni.
-
V kempu mají menu jako v prvotřídním podniku. Vaří tu kuchař z michelinských restaurací
Šumavským hospodám a restauracím obvykle vládnou guláše, řízky a bramboráky. V kempu u Úbislavi ale můžete ochutnat speciality, jaké připravují prvotřídní světoví kuchaři.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka