Magnetická luneta s KTO, Kapka rosy s Country Beatem Jiřího Brabce a stylové finále s Vojtou Zíchou

4. červen 2024

Při výběru instrumentálek pro dobrou náladu a pohodu zůstaneme doma, v Čechách a na Moravě, a necháme znít nezpívané skladby z žánru české hudby country and western, bluegrassu a také folku. Až několik výjimek půjde o takové instrumentální třešničky na dortu, doplňky k nahrávkám s vokály na některých albech vybraných českých interpretů.

Tuto specificky pojatou sestavu uvede skvělá country kapela Kamarádi táborových ohňů, zkráceně KTO, s malou zajímavostí, a to melodií renomovaných autorů z jiného žánru, Jiřího Maláska a Jiřího Bažanta, k dobově tendenční televizní inscenaci Magnetická luneta o zlepšovateli Karlu Kyzlinkovi z roku 1975. KTO zařadili Magnetickou lunetu na album Dobrý recept, které bylo natočeno v roce 1976.

Sestavu Vlídných tónů budou dále tvořit Zelenáči, Mustangové s Ivanem Mládkem, Country Beat Jiřího Brabce, Poutníci, Vlasta Redl s AG Flekem a Hradišťanem a náležité finále je svěřeno nedávno zesnulému jihočeskému brilantnímu bandžistovi Vojtovi Zíchovi a jeho vlastní autorské instrumentálce s názvem Mazanec.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související