Letošní léto stráví Češi v Česku. Ubytovací kapacity na Šumavě se rychle plní

9. duben 2020 15:43

Kvůli prodloužení nouzového stavu do konce dubna nemůžou lidé strávit Velikonoce v hotelech a penzionech. Podnikatelé v cestovním ruchu tak pocítí velký výpadek v příjmech.

O to víc se zaměří na léto, kdy už by mohla pominout přísná opatření související s nákazou koronavirem. Na Šumavě využívají majitelé penzionů volný čas k úklidu, opravám nebo dokonce k dostavbám svých objektů, aby byly připravené na prázdniny.

Nový penzion dokončuje Tomáš Macek. „Tady bude největší ubytovací jednotka, kterou si pravděpodobně necháme pro sebe, nicméně v určitých případech jsme připraveni ji poskytnout pro nějakou větší skupinu. O patro výš už máme hotové čtyři apartmány,“ ukazuje.

Čtěte také

V šumavské Kvildě je podle starosty Václava Vostradovského v současné době enormní zájem o ubytování. „Ještě před nedávnem se lidé snažili smlouvat, ale teď berou, co je. Tu informaci mám i od ostatních. Myslím, že pokud budou opatření v nějaké utlumené podobě stále platit, tak zájem o rekreaci v České republice bude obrovský,“ říká.

Velké množství obecních ubytovacích kapacit má Borová Lada. „Lidé se opravdu už hlásí na termíny od poloviny června, víceméně máme plno. Sem tam se nějaké volné místo najde, ale kdo chce strávit dovolenou na Šumavě, měl by si pospíšit,“ dodává starostka Jana Hrazánková s tím, že obec rezervace na ubytování přijímá, ale lidem je zatím závazně nepotvrzuje.

Spustit audio

Související