Kulinář Petr Stupka servíroval na výlovu rybníka Rožmberk svou rybí polévku
Rybáři opět lovili největší český rybník Rožmberk. Akce tradičně přilákala tisíce lidí, kteří přijeli kvůli rybářskému řemeslu, ale také rodinné zábavě a kulinářským zážitkům.
Právě kulinářský zážitek nabídl Petr Stupka se svým Kuchařským čarováním, které znáte z vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Pod hrází Rožmberka ho návštěvníci mohli potkat v sobotu.
Už od ranních hodin servíroval svou rybí polévku. Poradil také, jak dokonale zbavit kapra kostí, a zodpověděl i další kuchařské dotazy. Rozhlasový stánek s rybí specialitou měl úspěch, krátce se tu zastavila dokonce kostýmovaná delegace z doby Rožmberků.
Související
-
V rybníce Rožmberk žije i sumec Standa, oblíbenec rybářů. Při výlovu vysílal živě Český rozhlas
Rožmberk nedaleko Třeboně je největším rybníkem v Čechách. O víkendu z něj ale zbylo jen takzvané loviště. Rybáři totiž většinu vody vypustili kvůli podzimnímu výlovu.
-
Z rybníka Rožmberk mizí voda. Rybáři ho připravují na výlov
Jihočeští rybáři strojí největší český rybník Rožmberk. V překladu rybářské hantýrky to znamená, že ho připravují na výlov. Nejdřív musí vypustit šest milionů kubíků vody.
-
Kromě sumce Standy čekali rybáři při výlovu Rožmberka i na kapra Pepu
Možnost vidět na vlastní oči rybářské řemeslo každoročně láká desetitisíce lidí. Také letos se hráz největšího českého rybníka o víkendu v polovině října zcela zaplnila.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.