Kuchařská inspirace posbíraná křížem krážem Evropou

12. červenec 2022

Rybí polévka, která se tradičně připravuje na pobřeží Severního moře, originální italské těstoviny podle Jamieho Olivera, belgická pivní omáčka s masovými knedlíčky a vafle. Rozličné recepty z celé Evropy nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Papriky zapečené po středomořském způsobu

    Papriky jsou výborná sezónní zelenina. Pokud vás už nebaví klasická plněná paprika, můžete zpestřit jídelníček jedním skvělým receptem s přímořskou příchutí.

  • Lotrinský králík

    Jak upéct králíka? Kulinář Petr Stupka přináší inspiraci z Lotrinska, tedy území na severovýchodě Francie. Maso tu pečou se zeleninou, prorostlou slaninou a bílým vínem.

  • Jahodová Pavlova

    Pavlova je australský dezert pojmenovaný po ruské primabaleríně Anně Pavlové. Připravuje se tak, že se sušené kousky sněhové hmoty kombinují se šlehačkou a ovocem.