Koncert v barvách Semaforu přinesl ve svěžím podání písničky geniální autorské dvojice Suchý – Šlitr

18. říjen 2023

„Ta parta, která pořad V barvách Semaforu vymyslela, jsou vesměs bezvadní člověci a já jim nejen fandím, ale i děkuji za to, že udržujou ty naše písničky v povědomí,“ řekl hlavní spolutvůrce slávy divadla Semafor Jiří Suchý k cédéčku Koncert v barvách Semaforu.

Jeho živou podobu s triem vynikajícího pianisty a českobudějovického rodáka Jakuba Šafra a semaforských zpěváků a herců Dáši Zázvůrkové a Petra Macháčka přinesla středa 18. října ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Na Koncert v barvách Semaforu pozval prostřednictvím ukázek ze stejnojmenného alba pořad V náladě swingu, potažmo jazzu. 

Zazněly semaforské písničky geniální autorské dvojice Jiří Suchý a Jiří Šlitr s jedním přispěním kapelníka semaforského orchestru Ferdinanda Havlíka: Kolena, Noční song, Motýl, Zčervená nebo Pramínek vlasů v podání Dáši Zázvůrkové a Petra Macháčka.

Půvabná zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková vystudovala nonverbální a komediální divadlo na HAMU u Borise Hybnera a italianistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Poprvé na sebe výrazně upozornila jako Vanilka v Dobře placené procházce pánů Suchého a Šlitra režírované v Národním divadle Milošem Formanem. Se Semaforem je Dáša Zázvůrková spojena skoro dvacet let.

Na pódiu českobudějovického rozhlasového sálu se s ní střídal Petr Macháček, pětačtyřicetiletý znamenitý vícežánrový zpěvák a herec, který si také zahrál v Dobře placené procházce na Národní třídě. Vedle angažmá v Semaforu hraje i v divadle Hybernia.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související