Koblihy, koblížky a rolky, které patří k masopustu
Staročeské a jiné koblihy jsou ústředním tématem Kuchařského čarování. Petr Stupka ho totiž tentokrát věnuje smaženým dobrotám, které neodmyslitelně patří k masopustu.
Související
-
Tradiční masopustní koblihy, moderní koblížky a boží milosti
Čerstvé koblížky a další smažené sladké pečivo neodmyslitelně patří k tradičnímu jihočeskému masopustu. Vyzkoušejte tři recepty podle kulináře Petra Stupky.
-
Švábské vepřové
Pozvolna dušené, nebo pečené vepřové maso se zeleninou a ječnými krupkami vytvoří unikátní harmonii chuti. Pak už jen stačí k jídlu ukrojit krajíc čerstvého chleba.
-
Keltský zelný koláč a alsaské plněné zelí
Kapky Jupiterova potu. Tak Římané nazývali zelí a měli ho za všelék. Také současné výzkumy prokazují velmi pozitivní účinky zelí. Zkuste z něj tedy připravit chutné pokrmy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.