Když Nezmaři a Rozhlasový swingový orchestr oslavili 90 let od vzniku Českého rozhlasu

Za několik týdnů se naplní deset let od společného koncertu Rozhlasového swingového orchestru Václava Hlaváče a legendární jihočeské folkové skupiny Nezmaři v divadelním sále českobudějovického Metropolu u příležitosti devadesátého výročí vzniku Českého rozhlasu.

Nebylo to tehdy jediné vystoupení těchto formací odlišných žánrů na jednom pódiu. Několik měsíců poté se Nezmaři s českobudějovickými rozhlasovými swingaři propojili na plovárně Ostende na břehu třeboňského rybníka Svět.

Koncertní ozvěny budou jednak vzpomínkou na českobudějovický jubilantský rozhlasový koncert v roce, kdy Český rozhlas oslavuje plné století existence. Jednak je to jeden z příspěvků k připomínce 45 let od založení skupiny Nezmaři.

Nezmaři se v květnu roku 2013 představili v Metropolu ve své dlouhodobě stabilní sestavě, tedy Šárka Benetková (zpěv, klávesy), Pavel Zajíc (dvanáctistrunná kytara, zpěv), Tonda Hlaváč (kytara, zpěv) a Pavel Jim Drengubák (kontrabas).

Můžete si v Koncertních ozvěnách poslechnout od Rozhlasového swingového orchestru Václava Hlaváče a Nezmarů třeba ryvolovky To bude asi tím, Neuhádneš nebo Září, ovšem také Černou Jessie z repertoáru Hany Hegerové a ve finále poválečný šlágr Lionela Hamptona Hey! Ba-Ba-Re-Bop.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související