Když nepřišel host, prostě si vymyslel fejeton, vzpomíná kolega na redaktora Jaroslava Klímu

24. říjen 2021

Jaroslav Klíma byl jednou z osobností českobudějovické rozhlasové stanice. Připravoval například pořad Světozor. V magazínu Vltavín na něj vzpomíná někdejší redaktor a moderátor Pavel Kroneisl.

Kolegové se profesně potkávali třeba při vysílání přímých přenosů. „Jednou prostě nepřijel host. Jarda mě sprdnul jak malého kluka, že to nejsem ani schopný zajistit, a řekl: Teď ti něco ukážu,“ vypráví Pavel Kroneisl.

„Otevřel okno, vysílalo se zrovna z budovy národního výboru v Horní Plané, a díval se na jezero Lipno. Bylo to v létě, nádherné počasí, sluníčko. Jarda se vyklonil z okna a vystřihl z voleje fejeton na tři a půl minuty. Prostě o přírodě, sluníčku, lipenském jezeru, turistech a bylo to fantastické, mělo to hlavu a patu. Pak jela písničky a Jarda mi povídá: Tak kluku, takhle se dělá rádio.“

Vzpomínky na rozhlasovou osobnost Jaroslava Klímu si poslechněte v magazínu Vltavín. Pořad dále v cyklu o hercích a umělcích narozených na jihu Čech připomene jindřichohradeckého rodáka Zdeňka Kryzánka a na závěr vás vezme do Mladošovic.

Spustit audio

Související