Kabelkový veletrh se rozrůstá, letos charitativní akce nabídne i autíčka a panenky

8. srpen 2018

Kabelkový veletrh už popáté. Charitativní akce se v roce 2018 uskuteční ve středu 5. září v IGY centru v Českých Budějovicích. Pořádá ji již od počátku redakce regionálního Deníku, partnerem je Český rozhlas České Budějovice.

Princip akce je jednoduchý. Přes léto mohou lidé darovat své již nepotřebné kabelky, šátky a šály, dětské knihy i bižuterii. Vše se pak prodává za symbolické ceny na Kabelkovém veletrhu.

Každoročně přibývá věcí, které je možné na veletrhu pořídit. „Letos si na své přijdou i děti. Pro kluky sbíráme a následně budeme prodávat autíčka, pro malé slečny panenky,“ dodává Mirka Jindrová z redakce Deníku.

Sběrná místa po celém kraji

Sběrná místa pro Kabelkový veletrh jsou po celém kraji, jejich počet stále roste. „Zjistili jsme, že se lidé rádi setkávají, povídají si, prohlížejí věci, takže sběrná místa vznikají ve firmách, oddílech nebo prostě jenom v partě kamarádek. Za lidmi, kteří takto nashromáždí věci do Kabelkového veletrhu, rádi přijedeme, dary odvezeme a navíc uděláme reportáž,“ říká Mirka Jindrová.

Jedno ze sběrných míst je i v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Nepotřebné kabelky, dětské knihy nebo panenky můžete darovat na dobrou věc v rozhlasové recepci každý všední den.

Český rozhlas opět podporuje Kabelkový veletrh. Přijďte si vybrat a pomoci dětem

Do Českého rozhlasu přinesli lidé stovky kabelek pro veletrh

Již ve středu 7. září se uskuteční třetí Kabelkový veletrh. Na charitativní akci můžete pořídit módní doplňky za symbolické ceny a zároveň tak pomoci dobré věci. Výtěžek totiž poputuje k dětem, kterým chybí peníze na rozvoj jejich talentu.

Samotný veletrh, kde bude možné nakupovat za symbolické ceny a přispět tak na charitativní účely, se uskuteční 5. září od 10 hodin v českobudějovickém IGY centru. Je připraven i doprovodný program.

Veškerý výtěžek bude rozdělen mezi děti z Jihočeského kraje, které potřebují peníze pro rozvoj svého talentu. „Je jich tu nespočet a stále objevujeme další ve spolupráci s Domem dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Dostáváme i tipy od čtenářů a posluchačů rozhlasu,“ dodává Mirka Jindrová.

Při předchozích čtyřech Kabelkových veletrzích se vybralo více než 850 tisíc korun. „Pomalu už uzavíráme sázky, jestli se podaří překročit milión. Co pro to můžete udělat vy? Vykliďte skříně, nepotřebné věci darujte a pak si přijďte vybrat nové kousky,“ uzavírá Mirka Jindrová.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.