Dana Verzichová, patronka Kabelkového veletrhu a matka dvou dětí, teď nosí velké kabelky

2. srpen 2017

Patronkou letošního Kabelkového veletrhu za Český rozhlas České Budějovice je herečka Dana Verzichová. O akci slyšela už v minulých letech. „Moje kolegyně Daniela Bambasová byla taky patronkou. O veletrhu vím a myslím, že je to skvělý nápad. Zatím jsem tam bohužel nebyla, ale když jsem patronkou, tak rozhodně vyrazím,“ říká.

Být patronkou čehokoli je podle ní vždycky zodpovědnost. „Když tady vidím ty kabelky, tak je to k zamyšlení, jestli neudělat doma čistku. Zase si ale myslím, že neodejdu s prázdnou, takže je to trochu nebezpečné. Abych na Kabelkový veletrh neodnesla tři kabelky a nepřinesla si šest nových,“ směje se.

V současné době je pro ni ale nejdůležitější, aby kabelky byly hlavně velké a praktické. Je totiž matkou dvou dětí - čtyřleté Bereniky a třítýdenního Štěpána. „Mým snem je mít malou decentní hezkou designovou kabelku, ale to je teď úplně scestné. Nosím takové loďáky, do kterých se vejde celý byt. Myslím, že kdybychom vysypali obsah mé kabelky, tak bychom se nestačili divit, co tam všechno je,“ dodává.

Kabelkový veletrh 2017

Kromě kabelek se na veletrhu budou prodávat také dětské knihy. Ty mají v rodině Dany Verzichové samozřejmě své místo. „S dcerou hodně čteme, frčí pohádky, princezny, hlavně, aby to dobře dopadlo,“ říká herečka s tím, že sbírku dětských knih by mohla na akci také doplnit.

Charitativní Kabelkový veletrh se letos uskuteční v Českých Budějovicích už počtvrté. Po celé léto mohou lidé darovat kabelky, šály, šátky kravaty, bižuterii a také dětské knihy. Vše se pak bude prodávat za symbolické ceny 6. září v obchodním centru IGY. Celý výtěžek pomůže talentovaným dětem.

Jedním ze sběrných míst je budova Českého rozhlasu České Budějovice v ulici u Tří lvů. Své dary můžete přinést na recepci. Už se zde sešlo více než 70 kabelek a řada módních doplňků i dětských knih. Celkem se na veletrhu vždy prodává několik tisíc věcí.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.