Třetí Kabelkový veletrh vynesl 227 tisíc. Peníze dostanou talentované děti

8. září 2016

Stovky žen a občas i nějaký muž přišli ve středu 7. září na Kabelkový veletrh v Českých Budějovicích. Už na třetím ročníku zájemci mohli za symbolické ceny nakoupit nejen kabelky, ale také šátky, kravaty a nově dětské knihy. Výtěžek z prodeje poputuje na charitativní účely.

„Celkový výtěžek činí 227 430 korun, což je opravdu krásná částka. Ještě k tomu přibude pár korun z kasičky městské charity, do níž lidé na místě házeli drobné. Celá částka poputuje na podporu talentovaných dětí,“ uvedla Mirka Jindrová z pořádajícího Deníku.

Na veletrhu se prodávají kabelky, které během uplynulých týdnů darovaly ženy v redakcích Deníků a také na recepci Českého rozhlasu České Budějovice. Počet kabelek se nakonec vyšplhal skoro k pěti tisícům, šátků bylo přes tisícovku, dětských knih se sešlo přes dva tisíce.

Zájem o Kabelkový veletrh byl opět veliký. „Ještě v půl sedmé večer chodily ženy a vybíraly si. Zbylo toho opravdu málo. Zbývající kousky s pomocí městské charity používáme dál na bazary a různé charitativní akce,“ doplnila Mirka Jindrová.

Na Kabelkovém veletrhu mohli lidé opět nakoupit za symbolické ceny a pomoci tak talentovaným dětem
Spustit audio