Jedenáct zápasů v řadě bez výhry. Fotbalistům budějovického Dynama se nedaří

26. duben 2021

Příliš radosti teď svým fanouškům nepřinášejí fotbalisté Dynama České Budějovice. V první lize jedenáctkrát za sebou nevyhráli. Naposledy podlehli Jablonci 0:2.

Není tedy divu, že na tiskové konferenci Jablonečtí po vítězství jenom zářili. Nejvíc ze všech byla radost vidět na Martinu Doležalovi, který dal dva góly a dokonce měl na dosah hattrick.

Spokojený byl i trenér Jablonce Petr Rada, chválil zejména výkon ofenzivních hráčů. Jeho tým neprohrál v ligovém utkání už téměř dva měsíce a zaslouženě se nachází na druhém místě tabulky.

A Dynamo? Výsledkově, bohužel žádná velká sláva. Trenér David Horejš vyčítal hráčům zbytečné nevynucené chyby. „Samozřejmě jsme se bavili o tom, že musíme dělat co nejméně chyb, že soupeř je dokáže potrestat. Bohužel se to v první půli stalo. Neubránili jsme standartní situaci a druhý gól jsme jim sami nabídli, to je prostě potom těžké,“ komentoval.

V tabulce fotbalové Fortuna ligy, tedy nejvyšší tuzemské soutěže, se situace pro českobudějovické Dynamo moc růžově nerýsuje. Tým z jihu Čech nasbíral ve 29 zápasech 32 bodů. Skóre si po víkendu zase pohoršil, to aktuální je výrazně pasivní – 29:42. Dynamo teď pojede do Příbrami a výhru za tři body už by tým opravdu potřeboval.

Ze světa jihočeského sportu

Jihočeská sportovní zpráva týdne přiletěla z Jindřichova Hradce. Tým od Vajgaru bude hrát nejvyšší basketbalovou soutěž. Klub se domluvil s týmem ze Svitav, kde NBL skončí. Jihočeši už mezi elitou byli, teď se mezi nejlepší české týmy vracejí.

Česká hokejová reprezentace se chystá na mistrovství světa. Na stadionu Jana Marka v Jindřichově Hradci změřila síly s Rakouskem. Domácí tým vyhrál vysoko 7:2. Okamžitě po utkání na jihu Čech trenér Filip Pešán vyřadil osmičku hokejistů, kteří na šampionát nepojedou. Součástí mužstva už nejsou brankář Dominik Frodl, obránci Libor Zábranský a Vojtěch Budík a útočníci Karel Plášek, Libor Horký, Jan Hladonik, Jan Dufek a Marek Zachar.

V nejvyšší soutěži baseballistů se hlubočtí Sokolové opravdu vytáhli. S Draky Brno, tedy více než dvacetinásobnými mistry České republiky, vyhráli dva zápasy ze tří. Zvítězili doma a jednou v Brně. Hluboká prostě letos jako nováček hraje v nejvyšší soutěži výborně.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související