Pod zámek Hluboká přiletěly baseballové posily z Austrálie, ale Australané to nejsou

5. duben 2021

I v průběhu svátečních dnů se sportovalo, jak a kde, to vám povíme v následujících šesti minutách pravidelných Sportovních ozvěn, pustit si je můžete online.

Po dlouhých šestnácti letech vstoupí hlubočtí baseballisté do extraligy. První zápasy čekají svěřence Zdeňka Josefuse už za týden. A my pozorně poslouchali, když nový trenér vyprávěl o novinkách pod hlubockým zámkem.

Čtěte také

Novinek je v hlubockém Sokole celá spousta. Pod zámek přiletěly posily z Austrálie, ale Australané to nejsou. A ještě jedna věc mi ale nešla moc do hlavy. Jakou cestou došlo ke kontaktu hráčů s nováčkem české extraligy. Tak jak to tedy je, Zdeňku Josefusi:

„Oni hráli australskou ligu, a protože teď, v tuto dobu, se v Austrálii mění klima, zatímco u nás nastává jarní období a bude léto, u nich je to přesně naopak. Australani, kteří tam končí soutěž, budou volní. Ale ve skutečnosti jsou to Američané hrající v Austrálii,“ vysvětluje trenér.

S těmito hráči už měli hlubočtí jedno přípravné utkání a pochopitelně před tím i dobré reference. Hlubočtí po šestnácti letech odehrají domácí premiéru v neděli v pravé poledne s Eagels Praha.

Termín prvního domácího zápasu: Neděle 11. dubna, Hluboká – Eagels Praha a čas – přesně nedělní poledne, tedy 12.00.

Výsledky

Dynamo České Budějovice nastoupilo k zápasu 25. kola Fortuna ligy v Plzni. Jihočeši sice dali jedem gól. Jeho autorem byl Novák, ale nakonec odjížděli bez bodu. Plzeň – České Budějovice 2:1 a čekání Jihočechů na výhru už je sedmizápasové.

Ve druhé nejvyšší soutěži přivezlo Táborsko bod z Ústí nad Labem. Jihočeši neprohráli na jaře potřetí v řadě, utkání nepřineslo ani jeden gól. Tedy pro pečlivé statistiky ještě výsledek: FK Ústí nad Labem – FC MAS Táborsko 0:0. K tabulce této soutěže, tedy přesněji k bilanci jediného jihočeského zástupce se vrátíme v další rubrice Sportovních ozvěn.

V interlize házenkářek nastoupil Písek na Slovensku. Tady je výsledek zápasu: Šala – Písek 37:29.

Ve Sportovních ozvěnách nahlédneme do tabulky Fortuna národní ligy, tedy druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Jediným zástupcem z jihu Čech je FC MAS Táborsko. Tým potřebuje k záchraně body jako sůl. Aktuálně má na předposledním místě z patnácti zápasů třináct bodů. Skóre je výrazně pasivní: 11:17.

V tomto týdnu bude pozornost fanoušků sportu upřena k finále české volejbalové Uniqa extraligy. Jihostroj v úterý od devatenácti hodin a patnácti minut nastoupí proti domácím. Hvězdou Karlovarska je levoruký univerzál Patrik Indra a ve Sportovních ozvěnách si můžete poslechnout i jeho předfinálové pocity.

Celé Sportovní ozvěny s Kamilem Jášou si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio