Los přisoudil fotbalistům Slavie Praha londýnský Arsenal a my našli výraznou jihočeskou stopu

22. březen 2021

Do stejné fáze, tedy do čtvrtfinále tehdy Poháru vítězů pohárů, dokráčel v sezoně 1997/98 se Slavií Praha také trenér Jihočech Pavel Tobiáš. Byli jsme s mikrofonem přímo u toho, když vzpomínal na roky nedávno minulé.

Tým trenéra Pavla Tobiáše ve zmiňované sezoně v roce 1998 vyřadil Nice dvěma góly Karla Váchy.

„Samozřejmě, že si občas vzpomenu. Byl jsem tenkrát ve Slavii krátce, mužstvo jsem poznával, nebyla to jednoduchá doba, se Slávií odešlo v minulosti hodně hráčů, byli to reprezentanti,“ popisuje mimo jiné trenér Pavel Tobiáš, který vedl Slavii ve zmiňované sezoně a dodává: „Dostali jsme se až do čtvrtfinále a paradoxně se Stuttgartem, se kterým jsme vypadli, jsme možná odehráli nejlepší zápas.“

Celý rozhovor si poslechněte ve Sportovních ozvěnách online, nebo si je stáhněte k pozdějšímu poslechu.  

Výsledky a tabulky

Dynamo České Budějovice ve fotbalové Fortuna lize neprohrálo s pražskou Spartou ani podruhé v sezoně. Jihočeši dokonce mohli zvítězit, ale nakonec je remíza 0:0 asi spravedlivá. Největší šance Sparty spálili Hložek a Pavelka, domácí tým mohli posunout ke třem bodům třeba Mršič nebo Skovajsa, kteří trefili břevno a tyč. Tyčka zatavila v 90. Minutě také pokus domácího Patrika Brandera.

V tabulkové rubrice Sportovních ozvěn se zaměříme na koefecient českého klubového fotbalu. Slavia ho drží nad vodou. K důležité patnácté příčce potřebují Pražené ještě sedm bodů. Třeba to v průběhu Evropské ligy, o které jsme dnes mluvili,  bude reálná meta. 

Kam za sportem? V pondělí určitě alespoň virtuální cestou na utkání volejbalistů českobudějovického Jihostroje. Tým trenéra René Dvořáka přivítá Liberec.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio