Hokejisté Motoru zahájili sezónu vítězstvím, fanoušci se vydali na pochod městem

10. září 2018 11:13

V prvním kole hokejové Chance ligy vyhrál Motor České Budějovice nad Benátkami nad Jizerou 5:1. Premiérový zápas měl velmi emotivní předehru. Fanoušci vyjádřili svoji podporu klubu přímo v ulicích města.

První zápas v sezóně první hokejové ligy začal pro fanoušky Českých Budějovic už velmi brzy odpoledne. Sešli se na Lannově třídě a vydali se na pochod centrem města.

„Je to už více než pětiletá tradice a vždycky je to navození té správné atmosféry na hokej,“ vysvětlil fanoušek Pavel Vágner.

S počtem účastníků byl spokojený. „Myslím, že je tu tak 500 lidí, takže paráda. Každopádně na každém je vidět odhodlání podpořit klub v boji o extraligu, také díky novému trenérovi Vencovi Prospalovi, který nás tam snad dovede,“ dodal.

Hokejisté Motoru vstoupí do nové sezony. Opět s cílem vrátit se do extraligy

Václav Prospal, trenér týmu ČEZ Motor České Budějovice

Ve středu 5. září odehraje Motor České Budějovice od 16 hodin generálku s Prostějovem a v sobotu 8. září v 17 hodin vstoupí hokejisté z jihu Čech do nové sezony první ligy. Jejich prvním soupeřem budou Benátky nad Jizerou.

V průvodu nechyběl fanoušek Jan Žižka. „Odhodlání poprat se o extraligu je obrovské. Já věřím, že my fanoušci i celý tým pro to udělá maximum. Průvod je super, cítím z toho velkou energii a velké odhodlání,“ řekl.

Bojovná atmosféra se z ulic města plynule prolnula s atmosférou na stadionu. Motor České Budějovice s podporou svých fanoušků porazil Benátky nad Jizerou 5:1 a diváci bouřili nadšením.

Při svém prvním startu v dresu Motoru si jeden z gólů připsal také Lukáš Endál. „Já jsem maximálně spokojený. Zápas jsme odehráli dobře, před skoro vyprodanou arénou, před takovým skvělým publikem, to je pro nás důležité. Nervozita tam určitě byla, ale jak zápas utíkal, tak jsme se od toho oprošťovali, začali jsme dávat góly a už jsme to zvládali dobře,“ komentoval.

autor: Kamil Jáša

Související