Hokejisté Motoru vstoupí do nové sezony. Opět s cílem vrátit se do extraligy

5. září 2018 09:45

Ve středu 5. září odehraje Motor České Budějovice od 16 hodin generálku s Prostějovem a v sobotu 8. září v 17 hodin vstoupí hokejisté z jihu Čech do nové sezony první ligy. Jejich prvním soupeřem budou Benátky nad Jizerou.

Na úterní tiskové konferenci zaznělo jasně, že cílem klubu je návrat do extraligy. O to budějovický Motor usiluje marně už několik sezón.

Tentokrát se pokusí uspět s trenérem Václavem Prospalem. „Co se očekává, je tady jasně dané. Tak to prostě je, je to jasně naplánované a počítá se s tím. Když to dokážeme dobře naprogramovat dopředu a připravit se na to, tak by to neměl být problém,“ řekl.

Kádr budějovického Motoru opouští po neúspěchu 16 hokejistů

Motor České Budějovice

Už pět sezon se hokejisté Českých Budějovic snaží dostat zpět do extraligy a stále se jim to nedaří. I proto bude po neúspěšné sezoně složení v šatně klubu výrazné jiné. Odešlo totiž 16 hráčů.

Před startem Šance ligy se tým ještě ve středu představí v přátelském zápase proti Prostějovu. „Myslím, že to je tým, který nás prověří, mají velký mančaft, mají tam některé zkušené hráče, takže pro nás to určitě bude dobrá prověrka před sobotou,“ komentoval Václav Prospal.

V sobotu se pak už hraje o body. Prvním soupeřem jsou Benátky nad Jizerou. „Tímto zápasem se zatím nezabývám, to přijde na řadu až ve čtvrtek,“ dodal s úsměvem Václav Prospal.

Novou sezónu už nedočkavě vyhlíží i prezident klubu Roman Turek. „Stejně jako fanoušci se už nemůžu dočkat a vyhlížíme první domácí zápas. To čekání na začátek sezóny je vždycky dlouhé,“ řekl.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související