Českobudějovičtí hokejisté vyhráli dva přípravné zápasy v řadě

27. srpen 2018

Motor České Budějovice nastoupil proti soupeři ze zahraničí. Dynamo a Táborsko bojovaly o druholigové body. Devatenáctku Hradce Králové přivezl na jih Čech Marek Kulič.

První zastavení bude na fotbale v českobudějovickém areálu na Složišti. Zaprvé se doma představila devatenáctka Dynama, zadruhé hosty z Hradce Králové přivezl v Českých Budějovicích dobrý známý Marek Kulič.

Marek Kulič hrával třeba ve Spartě, nebo v Mladé Boleslavi a také v Českých Budějovicích. „Přišel jsem za trenéra Dobiáše nejprve na půlroční hostování, pak se z toho stal přestup. Strašně se mi tu líbilo a podal jsem tu dobré výkony,“ vzpomíná.

Marek Kulič si hodně v českobudějovickém útoku rozuměl s Davidem Lafatou. „Lafata 14 gólů, já třeba jedenáct. Měli jsme i dobrý tým, uhráli jsme nějaké šesté nebo sedmé místo. Dobrá parta, krásné město, spokojenost,“ dodává Kulič.

S mikrofonem za hokejem

A jdeme na hokej. Motor České Budějovice v přípravě nastupuje také proti zahraničním soupeřům. Nad německým Lausitzer Füchse vyhrál v pátek 5:1 a v neděli večer dokonce 6:1.

Pavel Pýcha konfrontaci považuje za prospěšnou: „Každý z cizích týmů hraje jiným stylem. To je pro nás jedině dobře. Snaží se hrát hodně s kotoučem.“

Sportovní ozvěny výsledkově

Výsledkový servis můžeme začít právě soubojem devatenáctiletých fotbalistů Dynama České Budějovice a Hradce Králové. Výsledek 2:1 se narodil až v poslední minutě. Šťastným střelcem Českých Budějovic byl Jan Matuška

„Míč se ke mně odrazil, bylo to trochu se štěstím a pak už jsem to jen trefil okolo brankáře. Byl to vlastně můj první soutěžní gól za Dynamo a mám velkou radost,“ popisuje Matuška.

Ve Fortuna národní lize Táborsko vybojovalo bod v Třinci za remízu 1:1, Dynamo České Budějovice porazilo Ústí nad Labem a je první v tabulce. V České fotbalové lize Písek remizoval 2:2 ve Velvarech, na penalty prohrál 4:5.

V divizi vyhrál Jindřichův Hradec nad Aritmou Praha 2:0. Fotbalisty domácího týmu vyprovázel po zápase bouřlivý potlesk spokojených diváků. Nováček v soutěži první dva zápasy prohrál, v týdnu podlehl i v pohárovém derby českobudějovickému Dynamu.

Kapitán jindřichohradeckých fotbalistů Vít Kučera

Konečnou podobu výsledku dal povedenou ranou z voleje kapitán Vít Kučera, který premiérové tři body pro Jindřichův Hradec vnímá jako velmi důležité: „Potřebovali jsme se chytit. Po zápase s Dynamem jsme konečně zopakovali stabilní výkon, hlavně zodpovědně dozadu.“

Čížová porazila Mariánské Lázně 4:1, Admira – Táborsko také 4:1 a Soběslav – Sedlčany 1:0.

Tradičně se také věnujeme Ondrášovka krajskému přeboru fotbalistů: Třeboň – Hluboká 1:2, Protivín – Želeč bez gólů, Roudné – Jankov 3:3, Rudolfov – Dražice 2:3, těsně před koncem za stavu 2:2 mohl rozhodnout domácí Vojtěch Vejvar. Brzké uzdravení přejeme střelci třetího gólu Dražic Jiřímu Štecherovi. Milevsko – Lom 2:2, Čimelice – Katovice 1:2, Osek – Blatná 3:1 a Olešník – Český Krumlov 0:3.

V tabulce je první exdivizní Český Krumlov s devíti body, na konci jsou po třech kolech pouze jednobodoví Jankov, Rudolfov, Blatná a Čimelice.

Přípravné duely Motoru stojí za to, a jak jsme slyšeli, v mezinárodních soubojích se hraje velmi zajímavý hokej. Už dnes se Jihočeši střetnou od půl šesté a Amurem Chabarovsk. Tak pokud vás hokej baví, příjemnou zábavu se sportovními ozvěnami.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio