Kádr budějovického Motoru opouští po neúspěchu 16 hokejistů

24. duben 2018 10:25

Už pět sezon se hokejisté Českých Budějovic snaží dostat zpět do extraligy a stále se jim to nedaří. I proto bude po neúspěšné sezoně složení v šatně klubu výrazné jiné. Odešlo totiž 16 hráčů.

Hokejisté Českých Budějovic hráli v extralize naposledy v roce 2013. V letošním ročníku WSM ligy skončili druzí v základní části, ale v play off v souboji o postup do baráže podlehli Kladnu 1:4 na zápasy.

A tak přišly změny. Jednou z nich bylo jmenování nového trenéra, kterým bude v příští sezoně bývalý hokejista Václav Prospal.

Hromadný odchod hráčů byl už pak důsledkem jeho rozhodnutí, jak serveru iRozhlas.cz potvrdil manažer Českých Budějovic Stanislav Bednařík. „Každý trenér je nejradši, když si může skládat tým podle svého přesvědčení, to znamená, že Vašek dostal do jisté míry volnou ruku v tom, které hráče bude chtít a které už ne,“ řekl.

Nepodařilo se mi sjednotit tým, říká po neúspěchu trenér Motoru Marian Jelínek

Motor České Budějovice, trenér Marian Jelínek

Čtyři týmy se poperou v baráži o dvě místa v hokejové extralize. Kladno, Karlovy Vary, Litvínov a Jihlava. Chybí mezi nimi České Budějovice, které v semifinále WSM ligy vyřadilo Kladno.

Jedním z hráčů, kteří si tak budou hledat nové angažmá, je Filip Novák. Pětatřicetiletý obránce, který má ve své sbírce titul mistra světa z roku 2010, ale řekl, že se s klubem rozešel v dobrém. „Úplně standardně. Všechno tady fungovalo ze strany vedení perfektně a prostě ten postup do extraligy nepřišel, to se bohužel stává. Každopádně všichni jsme pro to udělali maximum,“ komentoval.

Kádr Českých Budějovic opustily i další opory týmu jako třeba Václav Nedorost nebo Petr Vampola.

Jak si Václav Prospal nový tým poskládá, to zatím není jasné, ale Filip Novák věří, že diváci v příští sezoně zklamaní nebudou. „Já věřím, že ví, co dělá. Tenhle tým, i když bude mladý, bude makat, budou tam lítat. Nemyslím si, že fanoušci budou odcházet po zápase a budou si říkat, že se na to hráči vykašlali. To se určitě nestane,“ dodal.

A pokud by se postup do extraligy nedařil sportovní cestou, je tu případně ještě jedna varianta. „Zatímco před třemi lety jsem si byl jistý, že bychom snad ani nezvažovali nabídku nějakého klubu na převzetí jeho licence, teď v tuhle chvíli, kdyby se nějaká nabídka objevila, netvrdím, že bychom o ní neuvažovali,“ uvedl manažer Stanislav Bednařík.

autor: dpr
Spustit audio

Související