Sezóna pro hokejisty Motoru skončila, baráž o extraligu si nezahrají

21. březen 2018

Kladno vyhrálo nad Českými Budějovicemi v semifinále hokejové WSM ligy 4:1 na zápasy a postupuje do baráže o extraligu. Pro Motor, který v posledním zápase prohrál v domácí Budvar aréně 2:5, tak končí sezóna neúspěchem.

Gól v úvodu druhé třetiny, který vstřelil kladenský Matěj Pekr, měl hned tři efekty. Posunul skóre na stav 3:0, donutil trenéry Motoru ke střídání brankářů a vzal fanouškům a hráčům budějovického týmu poslední zbytky optimismu.

Matěj Pekr považoval svoji trefu za tu, která posunula Kladno do baráže. „Skončilo to 2:5, já jsem dával třetí gól, takže asi jo. Budějovice byly určitě těžkým protivníkem. Byly čtyři týmy, které chtěly postoupit do baráže, včetně Budějovic, a my jsme to zvládli týmovou prací,“ řekl.

Kladno podle něj rozhodně nechce být v baráži do počtu. „Já už jsem to zažil s Olomoucí, že se s námi nepočítalo a postoupili jsme. My tam jdeme asi s tím samým, že můžeme překvapit,“ dodal Matěj Pekr.

Motor prohrál, baráž si nezahraje, šance na extraligu v příští sezóně pohasla. V tomto směru je na straně vedení klubu jasné zklamání.

Uvědomuje si ho i asistent trenéra Luboš Rob. „Samozřejmě, zklamání je obrovské. Dostali jsme strašně laciný gól z žádné šance, druhý hned z brejku. Ten zápas, který jsme odehráli na Kladně a který nás vrátil do série, byl z naší strany výborný, takže teď je to prostě rána a končíme sezónu strašně brzy,“ komentoval.

Baráž o hokejovou extraligu začne 27. března. Utkají se týmy Jihlavy a Litvínova, které bojují o udržení v nejvyšší soutěži, a Karlovy Vary a Kladno, které chtějí postoupit z WSM ligy.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio