Motor mění trenéra. Budějovické hokejisty povede Václav Prospal

29. březen 2018 07:35

Prvoligový hokejový tým ČEZ Motor České Budějovice povede v nové sezoně jako trenér Václav Prospal. Do jihočeské metropole ale zatím nedorazil, k týmu se teprve připojí. Vedení klubu mezitím hledá odpovědi na zásadní otázky.

Největším problémem je, že poslední sezóna skončila neúspěchem. Motor se neprobojoval ani do baráže a mezi českou hokejovou elitou bude nadále chybět. „Důvodů je určitě víc, ale my teprve sezónu budeme hodnotit a s trenéry budeme hledat příčiny, proč se letos nepovedla,“ řekl prezident klubu Roman Turek.

Týmu nevyšla především závěrečná fáze soutěže. „To, že jsme velmi špatnou čtvrtou čtvrtinou základní části a špatnými výkony v závěru sezóny zbytečně přišli o vedení, mě hodně štve,“ dodal generální manažer Stanislav Bednařík.

Vinu podle Romana Turka rozhodně nejde svalovat například jen na brankáře. „Myslím, že v průběhu sezóny všichni gólmani, kteří dostali šanci chytat, odváděli dobrou práci. V play off je tlak na brankáře úplně jiný. Petr Kváča je mladý gólman, který na sobě musí ještě hodně pracovat, ale já bych viděl největší problém v tom, že se nám v závěru sezóny vůbec nedařilo dávat góly a rozhodovat zápasy v přesilovkách,“ uvedl.

Stanislav Bednařík doplnil, že v žádném případě nelze semifinálovou sérii s Kladnem hodnotit tak, že Motor měl horšího brankáře. „Já si myslím, přestože jsme neuspěli, že jsme měli brankáře lepšího,“ komentoval.

Ve středu Motor České Budějovice oznámil, že na pozici hlavního trenéra skončí Marian Jelínek a nahradí ho Václav Prospal. Ten je odchovancem českobudějovického týmu, jako hráč byl u zisků dvou titulů mistrů světa a v posledních letech působil jako asistent u české reprezentace.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio