Hokejový mistr světa Filip Novák po dvou sezonách končí v Motoru

7. květen 2018 11:50

Hokejový obránce Filip Novák slaví 7. května 36. narozeniny. Ve své bohaté sportovní kariéře si vyzkoušel atmosféru NHL, s Dynamem Moskva dvakrát vyhrál KHL a nad hlavu v roce 2010 zdvihl pohár pro mistry světa.

Motor České Budějovice se mu ale do extraligy v posledních dvou sezonách přivést nepodařilo, a tak mu vedení klubu další kontrakt nenabídlo.

Nepostup, prohra v semifinále, časté zdravotní problémy v sezoně. To všechno vyústilo v neprodloužení smlouvy. „Po dohodě s novým hlavním trenérem jsme se rozhodli Filipovi smlouvu na příští sezónu nenabídnout,“ potvrdil generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Zprávu o svém konci v Českých Budějovicích se Filip Novák dozvěděl od kamaráda – nového trenéra Motoru Václava Prospala, který v rozhovoru použil Novákovu zavedenou a populární přezdívku Slamák. „Já jsem Slamákovi zavolal s tím, že bych se prostě chtěl vydat jinou cestou, to bych chtěl nechat bez komentáře. Ale to rozhodnutí je čistě moje a já jsem chtěl, aby to věděl, tak jsem mu zavolal,“ řekl Václav Prospal.

Kádr budějovického Motoru opouští po neúspěchu 16 hokejistů

Motor České Budějovice

Už pět sezon se hokejisté Českých Budějovic snaží dostat zpět do extraligy a stále se jim to nedaří. I proto bude po neúspěšné sezoně složení v šatně klubu výrazné jiné. Odešlo totiž 16 hráčů.

Filip Novák se na nic nevymlouvá, Motor do extraligy nepostoupil, a to je z klubového pohledu velký neúspěch. „Všechno tady fungovalo ze strany vedení perfektně, ale bohužel ty výsledky nepřišly,“ komentoval obránce.

A tak ukončil jednu sportovní kapitolu a chystá se na další. „Začal jsem pomalu trénovat, uvidíme, co si tělo řekne. Cítím se docela dobře, nechám to volně plynout. Uvidíme, co se stane ke konci léta,“ komentoval.

Kde hrát bude, to ještě neví. Zato má jasno, kde už ho fanoušci neuvidí. „První ligu už stoprocentně hrát nechci. Měl bych chuť třeba na zahraničí. Uvidíme, buď na to mít budu, nebo nebudu,“ uzavírá Filip Novák. 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související