Eliška Novotná: Pozadí

11. červenec 2024

Najednou je plné město mladých dívek a žen, které neskrývají svá pozadí pod volnými halenami jako jejich maminky, babičky či dokonce i o pár let starší sestry, které je pod kratičkými topy a bundičkami nejen odhalují, ale v přiléhavých legínách kopírujících každý záhyb jejich těla dokonce přímo vystavují.

Zírám na ta více či méně vábná pozadí, aniž bych chtěla, a jak se tak dívám kolem sebe, nejsem zdaleka jediná. Ta změna je příliš výrazná na to, aby prošla bez povšimnutí.

Historicky ovšem není snaha upozornit právě na tuto část ženského těla nic nového, říkám si, co třeba takové honzíky umisťované pod krinolíny, že?

A co když o upoutání pozornosti těm mladým ženám s kočárky, notebooky v batozích či špunty v uších vlastně nejde? Možná jim takové oblečení prostě jen vyhovuje, možná se jim to líbí? Netroufnu se jich ptát, třeba by si můj zájem špatně vykládaly.

A vůbec: stojí to celé za řeč?

autor: Eliška Novotná | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Eliška Novotná: Plyšáci

    Všude samí plyšáci: jsou jich plné kočárky, jsou jimi obložené dětské postýlky, jsou drženi a hýčkáni spoustou dětských ručiček. Čekají na děti v koutcích a čekárnách.

  • Eliška Novotná: Řvouni

    Známe to všichni: maminka s odrostlejším capartem v kočárku nebo vlekoucí ho za ruku a dítě, které ječí, kope, slzí a je vzteky bez sebe, protože evidentně není po jeho.

  • Eliška Novotná: Panenky

    Nedávno jsem si uvědomila, jak málokdy vídám v parcích nebo na ulicích holčičky s kočárkem pro panenku, což bývalo za mého dětství běžné.