Dobroty z jahod a tipy pro grilování
Jahodový tartar, jahody se šlehačkou, osvěžující polévka a další inspirace pro využití prvního letního ovoce. K tomu upozornění na grilovací nešvary. K poslechu Kuchařského čarování zve kulinář Petr Stupka.
Související
-
Jak využít jahody? Bublanina, jahodový dort s tvarohem, tartar, osvěžující koktejly
Jahody jsou symbolem začínajícího léta a také blahodárným zdrojem síly a energie. Pomáhají mimo jiné očistit tělo od jedovatých látek a zmírnit některé obtíže při trávení.
-
Jahodová Pavlova
Pavlova je australský dezert pojmenovaný po ruské primabaleríně Anně Pavlové. Připravuje se tak, že se sušené kousky sněhové hmoty kombinují se šlehačkou a ovocem.
-
7 nejčastějších chyb při grilování
Na grilovací nešvary poukazuje na začátku sezony autor Kuchařského čarování Petr Stupka. Všeobecně připomíná některé problematické věci, které při grilování děláme.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka