Do táborské nemocnice už podruhé zavítala charitativní Kavárna na cestě

22. leden 2019 06:19

Lungo, café latte, espresso i další druhy kávy mohou ochutnat návštěvníci a pacienti táborské nemocnice. Po roce se sem vrátil charitativní projekt Kavárna na cestě.

Všechny nápoje vaří kavárník David Stránský zdarma, lidé ale mohou přispět libovolným obnosem do kasičky. Výtěžek letos pomůže rehabilitačnímu oddělení.

V mobilní kavárně ve vstupní hale nemocnice se zastavila i jedna ze zdravotních sester. „Super věc, opravdu se mi to líbí. Vítáme to my zaměstnanci a určitě i pacienti,“ chválila.

Kavárník David Stránský se s charitativní Kavárnou na cestě vrátil do táborské nemocnice po loňské premiéře. „Já jsem takhle primárně chtěl oslavit svoje narozeniny. Nechtěl jsem jen tak zbůhdarma vařit kávu, tak jsme vybírali na neurologii, letos na rehabilitaci a dělá mi radost pomáhat lidem,“ vysvětlil.

V pondělí měl na mlýnku kávu z Etiopie. „Je hodně ovocitá, výrazná, já ji mám ze všeho nejradši,“ komentoval.

Za pět let překonal charitativní Kabelkový veletrh hranici milionu korun

Kabelkový veletrh v Českých Budějovicích

Z více než pěti tisíc kabelek, mnoha knih pro děti nebo hraček si mohli lidé vybírat na letošním ročníku Kabelkového veletrhu v Českých Budějovicích. Charitativní akce podporuje talentované děti.

Loni se díky Kavárně na cestě podařilo vybrat téměř 13 tisíc korun pro neurologické oddělení. Peníze podle mluvčí nemocnice Martiny Janouchové posloužily na nákup dvou knihoven a několika radiopřijímačů pro pacienty.

„Pan kavárník přijede ráno a do večera vaří kávu kolemjdoucím, zaměstnancům, pacientům a jsme rádi, když dají dobrovolný příspěvek. Letos je určený na rehabilitační oddělení, máme v plánu zakoupit televize na pokoj, pokud se vyberou peníze,“ připomněla.

Kavárnu na cestě můžete ve vestibulu táborské nemocnice navštívit až do úterní 19. hodiny.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související