Pro Tříkrálovou sbírku začala koledovat s dcerou, teď už chodí s vnoučaty

3. leden 2019 11:52

Paní Květa koleduje v Tříkrálové sbírce se svými dětmi a vnoučaty od prvního ročníku. Pro seniory nebo matky s dětmi v tísni na Třeboňsku získali už desetitisíce korun. Domácnosti ve městě a okolí budou obcházet dva týdny.

Putování tří králů začalo v Třeboni požehnáním místního faráře. Několik skupin koledníků vyprovodila ředitelka oblastní charity Dana Zavadilová. „Z výtěžku 65 procent zůstává v naší oblastní charitě. Chceme podpořit služby potřebným lidem, terénní pečovatelskou službu, občanskou poradnu v Třeboni a sociálně terapeutickou dílnu Motýl,“ vyjmenovala.

Část peněz podle ní charita použije i na přímou pomoc lidem, kteří se dostali do těžké životní situace, nedokáží momentálně vše zvládnout sami a potřebují například jídlo nebo drogistické zboží.

Jako vedoucí skupinky koledníků chodí už od prvního ročníku Tříkrálové sbírky Květa Lišková. „Mám dceru, se kterou jsem chodila, ta už je teď dospělá, ale mám tři vnoučata, tak koleduji s nimi,“ řekla.

S otevřenou náručí přivítal koledníky dvaaosmdesátiletý pan Šenold. „Já si myslím, že je to pro potřebné lidi. My se ještě obstaráme a jsou lidi, kteří to potřebují, já to vždycky podporuji,“ komentoval.

Květa Lišková se podle svých slov jako dobrovolnice účastní Tříkrálové sbírky hlavně kvůli dětem. „Mají rozzářená očička, když můžou chodit, a je to pro ně takové motivační, něco dělají pro někoho,“ dodala.

Tříkrálové sbírky se po celé republice účastní desetitisíce dobrovolníků. Potkávat je můžete do 14. ledna.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související