Za pět let překonal charitativní Kabelkový veletrh hranici milionu korun

6. září 2018 07:16

Z více než pěti tisíc kabelek, mnoha knih pro děti nebo hraček si mohli lidé vybírat na letošním ročníku Kabelkového veletrhu v Českých Budějovicích. Charitativní akce podporuje talentované děti.

Podle organizátorky Mirky Jindrové z redakce Deníků se veletrh opět posunul. „Jednak jsme vybrali krásnou částku, letos přes 200 tisíc, takže za pět let už je to víc než milion, který jsme rozdali talentovaným dětem z našeho kraje, ale hlavně jsme zkonstatovali, že kabelky jsou lepší a lepší,“ komentovala.

Dana Verzichová, patronka Kabelkového veletrhu a matka dvou dětí, teď nosí velké kabelky

Herečka Dana Verzichová je patronkou charitativního Kabelkového veletrhu. Na snímku s třítýdenním synem Štěpánkem

Patronkou letošního Kabelkového veletrhu za Český rozhlas České Budějovice je herečka Dana Verzichová. O akci slyšela už v minulých letech. „Moje kolegyně Daniela Bambasová byla taky patronkou. O veletrhu vím a myslím, že je to skvělý nápad. Zatím jsem tam bohužel nebyla, ale když jsem patronkou, tak rozhodně vyrazím,“ říká.

Při rozdělování výtěžku spolupracuje Deník například s Domem dětí a mládeže v Českých Budějovicích. „Vytipujeme talentované děti, které mají za sebou odvedený pořádný kus práce. Jsou to mladí lidé z nejrůznějších oborů, hudebníci, sportovci, matematici, programátoři, kteří jdou za svým cílem, a my jim pomůžeme ho dosáhnout,“ dodala Mirka Jindrová.

Žádná další kritéria nejsou. „Mohou to být děti ze slabších sociálních rodin, ale ze zkušenosti za těch pět let už víme, že i pro průměrnou českou rodinu je to velice náročné, když má dítěti s mimořádným talentem platit účasti na mezinárodních soutěžích, kurzy, vybavení a tak dále,“ připomněla organizátorka.

Tradičním partnerem charitativního Kabelkového veletrhu je Český rozhlas České Budějovice.

Spustit audio

Související