Cuketová pomazánka
Máte v lednici cuketu a nevíte co s ní? Českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová, která se svými tipy pravidelně chodí do pořadu Dámská jízda, doporučuje připravit pomazánku. Chutná dobře teplá i studená.
- cuketa
- cibule
- česnek
- dle chuti pálivá chilli omáčka
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Cuketu nastrouhejte nahrubo.
Na oleji orestujte nejprve cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte plátky česneku a po chvíli nastrouhanou cuketu. Krátce restujte, osolte, opepřete, případně přidejte chilli omáčku.
Hotovou pomazánku namažte na pečivo a hned můžete jíst. Teplá je úžasná, ale i studená chutná dobře.
Související
-
Cuketové špagety carbonara
Tip na využití cuket přinesla do pořadu Dámská jízda Monika Brýdová. Upravuje je na způsob italských špaget. Jídlo je bezlepkové a velmi dobře stravitelné, ideální na léto.
-
Zapečené cukety na tři způsoby, placky, smažená cuketa
Gratinované, česky řečeno zapékané, cukety můžete připravit na mnoho způsobů. Pokrm může mít konzistenci sekané fáše ztužené vejci nebo můžete zvolit vrstvení surovin.
-
Pohárky s malinami
Recept na jednoduchý, rychlý a zároveň velmi chutný dezert poslala do pořadu Dámská jízda paní Lenka z Hůr. Nechce se vám péct? Zkuste připravit pohárky s malinami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.