Cuketová pomazánka
Máte v lednici cuketu a nevíte co s ní? Českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová, která se svými tipy pravidelně chodí do pořadu Dámská jízda, doporučuje připravit pomazánku. Chutná dobře teplá i studená.
Ingredience
- cuketa
- cibule
- česnek
- dle chuti pálivá chilli omáčka
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Cuketu nastrouhejte nahrubo.
Na oleji orestujte nejprve cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte plátky česneku a po chvíli nastrouhanou cuketu. Krátce restujte, osolte, opepřete, případně přidejte chilli omáčku.
Hotovou pomazánku namažte na pečivo a hned můžete jíst. Teplá je úžasná, ale i studená chutná dobře.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.