Cuketová pomazánka
Máte v lednici cuketu a nevíte co s ní? Českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová, která se svými tipy pravidelně chodí do pořadu Dámská jízda, doporučuje připravit pomazánku. Chutná dobře teplá i studená.
- cuketa
- cibule
- česnek
- dle chuti pálivá chilli omáčka
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Cuketu nastrouhejte nahrubo.
Na oleji orestujte nejprve cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte plátky česneku a po chvíli nastrouhanou cuketu. Krátce restujte, osolte, opepřete, případně přidejte chilli omáčku.
Hotovou pomazánku namažte na pečivo a hned můžete jíst. Teplá je úžasná, ale i studená chutná dobře.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.