Cuketová pomazánka

Máte v lednici cuketu a nevíte co s ní? Českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová, která se svými tipy pravidelně chodí do pořadu Dámská jízda, doporučuje připravit pomazánku. Chutná dobře teplá i studená.

Ingredience
  • cuketa
  • cibule
  • česnek
  • dle chuti pálivá chilli omáčka

Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Cuketu nastrouhejte nahrubo.

Na oleji orestujte nejprve cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte plátky česneku a po chvíli nastrouhanou cuketu. Krátce restujte, osolte, opepřete, případně přidejte chilli omáčku.

Hotovou pomazánku namažte na pečivo a hned můžete jíst. Teplá je úžasná, ale i studená chutná dobře.

Související

  • Cuketové špagety carbonara

    Tip na využití cuket přinesla do pořadu Dámská jízda Monika Brýdová. Upravuje je na způsob italských špaget. Jídlo je bezlepkové a velmi dobře stravitelné, ideální na léto.

  • Zapečené cukety na tři způsoby, placky, smažená cuketa

    Gratinované, česky řečeno zapékané, cukety můžete připravit na mnoho způsobů. Pokrm může mít konzistenci sekané fáše ztužené vejci nebo můžete zvolit vrstvení surovin.

  • Pohárky s malinami

    Recept na jednoduchý, rychlý a zároveň velmi chutný dezert poslala do pořadu Dámská jízda paní Lenka z Hůr. Nechce se vám péct? Zkuste připravit pohárky s malinami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.