Českobudějovičtí futsalisté ve své první sezóně v nejvyšší lize drží krok se soupeři

9. prosinec 2019

Futsalisté PCO Dynamo České Budějovice prožili ve Varta lize sváteční zápas. Hokejisté Motoru vstupují do druhé části soutěže první ligy z pozice favorita. Volejbalisté Jihostroje po senzační výhře v Lize mistrů prohráli v Liberci. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Sportovní hala v Českých Budějovicích patřila futsalovému svátku. Domácí tým PCO Dynamo České Budějovice přivítal v televizním utkání Mělník. Atmosféra byla úžasná, hráče přišlo povzbudit šest stovek fanoušků.

Úvod budějovickým futsalistům vyšel náramně, vedli nad Mělníkem 3:0. „Jsme strašně moc spokojení, úvod se nám povedl, ale pořád nás čeká těžkých dvacet minut. Věříme, že tam necháme všechno, nejlepší obrana je útok, pokusíme se ještě gól přidat, i když musíme být pořád obezřetní dozadu,“ chválil o přestávce kapitán Radim Pouzar.

Čtěte také

Ve druhém poločase nakonec padlo pět gólů, jenže čtyři dali hosté a jenom jeden domácí. Výsledek zápasu byl tedy 4:4. „My jsme se nechali zbytečně zatlačit, přestali jsme hrát útočně a to bylo špatně. Chtěli jsme přidat další branky, ale během pěti minut jsme nechali Mělník srovnat,“ přiznal David Radouch.

Ocenil ale atmosféru ve sportovní hale. „Děkujeme divákům za podporu, byli šestým hráčem, i když jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ dodal.

Tým PCO Dynamo České Budějovice je jako nováček Varta ligy přesto příjemným překvapením nejvyšší domácí soutěže. A David Radouch patří mezi nejlepší střelce. „Já se snažím střílet vždycky nahoru, do míst, kde se to špatně chytá. Buď to trefím, nebo ne. Dneska jsem tam nějaké šance ještě měl, bohužel to nepadlo,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově

Hokejisté Motoru České Budějovice v domácím duelu porazili Prostějov 6:0. Byl to poslední zápas první části druhé nejvyšší hokejové soutěže. V tabulce je Motor první a v roli favorita vstupuje do druhé části soutěže, kde už bude soupeřit jenom se sedmi dalšími nejlepšími týmy.

Fotbalisté českobudějovického Dynama v posledním podzimním domácím utkání hráli s Příbramí, zvítězili 2:0.

Volejbalisté Jihostroje po senzačním vítězství v Turecku v Lize mistrů nastoupili v hale liberecké Dukly. Tady se jim ale nedařilo, podlehli soupeřům 0:3.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související