Hřiště na discgolf v budějovické Stromovce se rozrostlo. Zahrát si tu může každý

9. prosinec 2019 12:14

České Budějovice jsou místem, kde si můžete zahrát discgolf. V parku Stromovka s přispěním města vyrostlo hřiště, na které se může vydat kdokoli. Sport není náročný, je ideální pro partu kamarádů a navíc při něm budete na čerstvém vzduchu.

Cílem je dopravit létající disk do koše, který hráči označují golfovým slovem jamka. „V republice je sto hřišť, která jsou dostupná zdarma, takže kdokoli si může přijít zahrát. V případě potřeby náš klub zapůjčí disky a ukážeme, jak se hraje,“ říká discgolfista Tomáš Šustek.

Vystačit si ale můžete jenom s informacemi na tabuli v budějovické Stromovce. „Tady je základní návod na techniku hodu a mapa celého hřiště. Hráč má vždy na odhozišti informace k dané jamce a na koši je potom šipka, která ho směřuje k dalšímu odhozišti,“ vysvětluje Tomáš Šustek.

Čtěte také

Discgolfista Petr Bujnošek připomíná, že by se začátečníci neměli nechat odradit na první jamce. Ta totiž na budějovickém hřišti patří k těm těžším. „Je divně dlouhá, takže spousta lidí tam ani nedohodí,“ popisuje.

Jamky jsou rozestavěné na dvoukilometrové trase. „Musíte ale počítat s tím, že ne vždy házíte tak, jak se má, takže celkem nachodíte tak čtyři kilometry,“ doplňuje Tomáš Šustek.

Hřiště se před nedávnem rozšířilo. Původně mělo devět jamek, teď je jich tu osmnáct. „Hlavním důvodem bylo, aby se tady daly pořádat turnaje vyšší úrovně. Využili jsme část Stromovky, která není tak navštěvovaná, takže je možné tu hrát,“ vysvětluje Tomáš Šustek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související