Budějovický frisbee klub 3 SB má velké ambice, tvoří dokonce základ české reprezentace

6. listopad 2019 06:23

Hráči českobudějovického frisbee klubu 3 SB reprezentovali Českou republiku na mistrovství Evropy. Ve sportu, kterému se věnují převážně studenti středních a vysokých škol, mají vysoké ambice.

Nejen herní dovednosti, ale také organizátorské schopnosti pasovaly Lenku Šromovou do role  lídra týmu. O frisbee mluví s velkým zaujetím. „Jde o to, že dva týmy proti sobě se snaží donést disk z jedné zóny do druhé. Musíme si přihrávat, nesmí nám spadnout a nesmí nám ho soupeř vzít,“ popisuje princip hry s létajícími disky.

Co se týče ideálních fyzických předpokladů, uplatní se podle ní každý. „Pro každého je těžké něco jiného, a to je krásné na frisbee, že každý si najde uplatnění. Někdo skvěle a přesně hází, někdo zase rychle běhá, někdo vidí hru takticky,“ vysvětluje.

Úspěšnou hráčkou je Klára Mydlilová. Zúčastnila se mistrovství České republiky, které se shodou okolností konalo právě v Českých Budějovicích, a také mistrovství  Evropy. Na turnaj jela jako reprezentantka České republiky do 20 let. „V mojí divizi se moc nedařilo, ale také jsme si přivezli páté místo, což je, myslím, dobré,“ říká.

Čtěte také

Klára Mydlilová patří k nejlepším na svém postu. „Já nejradši hraji handlera, který hodně zachraňuje lidi z pole. Párkrát se také dostanu i do pole, ale nejradši mám ten svůj post,“ komentuje.

Sezona pro frisbee vlastně nikdy nekončí. Jen co hráči přestanou trénovat a soutěžit venku, přesunou se do hal. Lenka Šromová bere i toto jako nespornou výhodu. Také mistrovství se koná venku i v hale.

Frisbee už dávno není jen příležitostí pro partu, která si jde jen tak zaházet. Hráči 3 SB se chtějí zlepšovat. „Proto chceme chodit i na normální tréninky dvakrát týdně a potom tomu věnovat nějakou individuální přípravu, třeba v posilovně nebo si jít házet a víc si to osvojit,“ dodává Klára Mydlilová, která patří do sestavy české juniorské reprezentace.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související