Táborští kuželkáři překonali rekord. Bez přerušení odehráli tisíc her a shodili 54 912 kuželek

20. říjen 2019 08:42

Táborská kuželna patřila den a noc sportovcům. Ti ve čtyřech drahách shazovali kuželky víc než 24 hodin, aby překonali rekord a maratonem upozornili na tento druh sportu.

„Musíme naházet tisíc her, jedna hra znamená patnáct hodů. Druhou podmínkou je hrát víc než 24 hodin. Všechny čtyři dráhy jsou neustále v provozu,“ vysvětloval šéf krajské sekce České Unie sportu Zdeněk Krátký.

Nakonec sportovci zvládli tisíc her za 25 hodin a 36 minut. Do srážení kuželek se zapojila i táborská veřejnost. „Byli jsme mile překvapení. To byl účel naší akce, abychom rozhýbali táborskou veřejnost,“ komentoval Zdeněk Krátký.

Čtěte také

Organizátoři přitom byli připraveni i na to, že přes noc bude hrát jen malá skupinka nadšenců. „Nakonec jsme spíš měli problém, abychom dali možnost zahrát si všem. Byla tu krásná atmosféra,“ usmíval se Zdeněk Krátký.

Organizátoři byli při maratonu na nohou 27 hodin, únava se ale nedostavila. „Možná ty emoce z toho, že to dopadlo dobře, se projevují tak, že jsou neustále čilí,“ dodal Zdeněk Krátký, který si pochvaloval spontánní účast dětí, jejich rodičů a vlastně i prarodičů. Během maratonu všichni shodili celkem 54 912 kuželek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související