České Budějovice mají už osm let svůj tým ragbistů. Ten teď hledá posily

4. říjen 2019 15:38

Českobudějovičtí fanoušci ragby v roce 2011 sledovali zápasy mistrovství světa na Novém Zélandu. A rozhodli se, že si založí vlastní klub. Teď Jihočeši hrají druholigovou soutěž.

Podobně jako hráči na celém světě zápasy prožívají a nehledí na počasí. „Samozřejmě, když neprší, tak je to lepší, jsou hezčí zákroky a lepší šance, ale my hrajeme za každého počasí, občas i když sněží, takže to nás nezastaví,“ říká manažer, vedoucí týmu a tiskový mluvčí Tomáš Minařík.

Počasí ne, ale Bystrc ano. Druholigový soupeř vyhrál na jihu Čech přesvědčivě 32:7. „Je to klub z Brna, který dřív hrál extraligu, pak měl pauzu a teď je v naší soutěži. Z minulosti je tam několik hráčů, pak mají mladé kluky,“ popisuje Tomáš Minařík.

Chuť si Jihočeši spravili o týden později, když pro změnu oni převálcovali Havířov 54:7. Byla to nejlepší pozvánka pro všechny malé adepty tohoto mužného sportu.

Čtěte také

Podle Tomáše Minaříka mají sportovci v ragbyovém klubu Českých Budějovic dveře otevřené. „Teď nám chybí lidi na střídání, takže bychom rádi rozšířili naši základnu. Budeme pořádat velký nábor v souvislosti s mistrovstvím světa,“ dodává.

Na světový šampionát se vždy čtyři roky těší ragbisté na celé planetě. Turnaj se hraje od roku 1987. Tentokrát se šestitýdenní zápolení odehrává na japonských ostrovech. „Náš klub vznikl před osmi lety, kdy probíhalo mistrovství světa na Novém Zélandu a díky té publicitě jsme získali dost hráčů k tomu, abychom mohli klub založit,“ vzpomíná Tomáš Minařík.

Během sledování zápasů mistrovství světa se také hráči mohou od svých vzorů něco přiučit. „Snažíme se inspirovat. Samozřejmě víme, že na některé prvky nemáme, ale něco zkoušíme, i když neříkám, že to v našem provedení vypadá stejně,“ uzavírá s úsměvem Tomáš Minařík.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související