David Lafata se po těžkém zranění vrátil na fotbalové trávníky v krajském přeboru

26. září 2019 16:21

Na konci května si David Lafata v utkání jihočeského krajského přeboru zlomil nohu. Ze hřiště pod hlubockým zámkem, kde hrál jeho Olešník, putoval přímo do nemocnice. Teď se vyhlášený fotbalový kanonýr vrací na trávník.

Po zlomenině lýtkové kosti dlouho chodil o berlích a rehabilitoval. Když nakonec nastoupil do utkání proti táborské rezervě, přišel do zápasu v 77. minutě, podílel se na výhře, ale přímo branku neohrozil.

„Je to jenom takové pobíhání, ale jsem rád, že se tam alespoň na chvilku dostanu, chybělo mi to. Není to ještě na nějaké velké souboje, ale když to kluci dobře rozehrají, tak je radost to dohrát,“ komentoval.

Čtěte také

Zranění se ozývá a ještě se určitě nějakou dobu bude připomínat. „Bolí to pořád, ale něco se musí vydržet. V zápase člověk bolest překoná, ale ráno po probuzení je to horší,“ dodal David Lafata.

V utkání jihočeského krajského přeboru proti rezervě Táborska nastoupil proti týmu, který kormidluje Karel Musil, tedy Lafatův trenér z dorosteneckých kategorií. „Bylo to příjemné. Myslím, že kluci v Táborsku nemohou mít lepšího trenéra, a doufám, že si toho budou vážit a budou k tomu tak přistupovat,“ vzkázal do Tábora historicky nejlepší střelec samostatné české nejvyšší fotbalové soutěže.

Sám věří, že jeho noha přestane otékat a že jeho pocity na hřišti v dresu Olešníka budou už jenom příjemné. „Doufám, že se to bude zlepšovat, abych mohl nastoupit zase nějaký zápas od začátku,“ uzavřel.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související