Volejbalisté Jihostroje budou obhajovat český extraligový titul a uspět chtějí i v Lize mistrů

29. září 2019 06:51

Volejbalisty českobudějovického Jihostroje čeká už jen generálka a pak ostrý start v extralize. Tým v nové sezoně bude hrát tři soutěže. Bude obhajovat mistrovský titul, vítězství v Českém poháru a druhé housle by nechtěl hrát ani v Lize mistrů. 

Generálkou na extraligový start je turnaj. René Dvořák, tedy trenér Jihostroje, se vydal se svým týmem pod Ještěd. „Hrajeme v Liberci turnaj, kde jsou Karlovy Vary, Liberec, bundesligové mužstvo nebo mužstvo z polské ligy,“ vyjmenovává soupeře, kteří prověří silu mistrovského celku.

K Jihostroji se připojí už také reprezentanti, kteří startovali na mistrovství Evropy, tedy Španěl de Amo a Slovák Ondrovič. Roli kapitána znovu přijal blokař Radek Mach a pojmenoval hodně vysoké cíle. „Asi nejde vstupovat do sezóny jinak než se snahou obhajovat to, co se povedlo v loňském roce a navíc nám k tomu přibyde i Liga mistrů, takže tam chceme samozřejmě uspět,“ říká.

V Lize mistrů se Jihočeši budou setkávat s nejlepšími světovými kluby a hráči. Strach ale rozhodně nemají, platí to třeba o nové posile Marku Zmrhalovi. Ten věří v sílu celého týmu.

Čtěte také

Na jeho postu smečaře se v Jihostroji budou o základní sestavu prát reprezentant Michálek, Bulhar Mechkarov a Tomáš Fila. Marek Zmrhal k obrovské konkurenci v nejlepším českém klubu říká: „Takhle to je správné, alespoň bude nějaká zdravá rivalita. A i kdyby nebyla rivalita, každopádně máme náročnou sezónu a bude kam sáhnout, kdyby se nedařilo.“

Důležité ale také je, aby byli hráči zdravotně v pořádku. „Musím to zaklepat, ale zatím se nám kromě drobností zranění vyhýbají a doufám, že nám to vydrží až do začátku sezóny,“ dodal trenér René Dvořák.

Ostrý start sezóny pro Jihostroj přijde v pondělí 7. října, kdy se představí v hale Aera Odolena Voda.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související