Istanbul a dva soupeři z Itálie. To je skupina volejbalové Ligy mistrů, která čeká Jihostroj

5. prosinec 2019 10:54

Ve čtvrtek večer vstoupí volejbalisté českobudějovického Jihostroje do základní skupiny Ligy mistrů. Premiéru odehrají v tureckém Istanbulu. Zatímco fanoušci prvního soupeře moc znát nemohou, trenér René Dvořák sháněl informace, kde se dá.

„Určitě je to kvalitní mužstvo, když vyhráli tureckou ligu, která je vysoce hodnocená a jsou tam veliké peníze. Je to špičkový mančaft, má tři výborné cizince, skvělého nahrávače a dva vysoké blokaře,“ popisuje.

Českobudějovičtí volejbalisté v domácí soutěži třikrát za sebou rozhodovali až v pátém setu. To může hrát roli, zvlášť když se k tomu přidá únava z cestování. „Nějaká únava určitě bude, člověk je unavený méně, když vyhraje 3:0, než 3:2. Nicméně já jsem rád hlavně za vítězství, protože to je lepší pro psychiku, hráči jsou rádi, že vyhráli, a ta fyzická únava odpadává dřív,“ komentuje René Dvořák.

Čtěte také

Trenér v posledních zápasech střídal hráče, ale o základní sestavě pro Ligu mistrů má jasno. „Pokud budou všichni hráči zdraví, tak si myslím, že momentálně budu řešit možná jeden post, jinak je to jasné,“ říká.

Z Istanbulu by se samozřejmě rád vracel s výhrou. „Vždycky chci vyhrát, nicméně síla soupeře je veliká a v cizím prostředí, na horké půdě Turecka budu rád za každý uhraný set. To je naše postupná meta. Když budeme uhrávat víc, budu spokojený,“ dodává.

Už teď je jasné, že Jihostroj má před sebou nelehký úkol. Tým trenéra René Dvořáka čeká v premiéře Istanbul a pak dva italští protivníci – Civitanova a Trentino. Poprvé doma se Jihočeši představí 12. prosince v duelu s týmem Cucine Lube Civitanova.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související