Běžci změří své síly na netradičním místě. Závod Runway Run se uskuteční na ploše letiště

6. červenec 2020

K pětikilometrovému závodu nastoupí běžci na ploše Jihočeského letiště u Českých Budějovic. Sportovní akce s názvem Runway Run se tu uskuteční v pátek 10. července a v sobotu 11. července.

„Koronavirová krize, která samozřejmě postihla i nás, nás přivedla k myšlence uspořádat závod na jedinečném místě. Úspěšně jsme dokázali zorganizovat Runway Run v Karlových Varech a teď se těšíme do Budějovic,“ vysvětluje za organizátory Igor Murko.

Podle něj je prostor na letišti pro běhání naprosto ideální. „Bude to mít jedinečnou atmosféru a těšíme se, že ve spolupráci s Jihočeským letištěm dokážeme uspořádat závod, který se už nemusí nikdy opakovat,“ dodává.

Čtěte také

Pořadatelé počítají s účastí až 1500 běžců, registrace jsou otevřené. „Aktuálně máme přihlášeno kolem 600 lidí, jedná se o domácí běžce, kterým jsme chtěli zpřístupnit tuto krásnou trasu. Je to o tom užít si krásnou atmosféru, rozběhat sám sebe, akce je také pro rodiny s dětmi,“ uvádí Igor Murko.

Na start závodu Runway Run se postaví i jihočeský vytrvalec David Vaš. „Já to mám trochu specifické, protože mě ještě v neděli čeká mistrovství republiky v půlmaratonu, takže v rámci tréninku poběžím páteční večerní běh,“ prozrazuje.

Půjde mu tedy hlavně o to proběhnout se jen tak pro radost. „Trasa mi připadá úplně úžasná, hrozně mě to překvapilo. Tím, že se běží na letišti, je to úplná rovina, nikde žádné převýšení. Myslím, že to bude hodně zajímavé,“ uzavírá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související