Bývalí hokejisté budějovického týmu vzpomínali při společném setkání hlavně na první góly

15. červen 2020

Bývalí spoluhráči z českobudějovického Motoru se sešli ve Františkově u Suchdola nad Lužnicí. Sezval je někdejší útočník Miroslav Bláha. Jedlo se, pilo, zpívalo a vzpomínalo, hlavně na první góly.

Miroslav Bláha vstřelil jednu branku dokonce slavnému Dominiku Haškovi. Jeho odpověď na otázku, na který gól ze své kariéry nejvíc vzpomíná, tak vlastně ani nepřekvapí. „Hašanovi z pravého křídla golfákem. Nevím, asi se koukal po ženských, tak to pustil, ale docela se mi to povedlo,“ vzpomněl s úsměvem.

Krásné góly dával také mistr a král blafáků František Čech. Vzpomíná přitom hlavně na ten první. „To bylo power play, hráli jsme doma s Plzní, prohrávali jsme, já hrál první mistrák. Nevím, jak se to stalo, že mě postavili a já vyrovnal,“ řekl.

Útočníkovi Filipu Turkovi se také zapsal v paměti jeden gól z úvodu kariéry. „Ten jsem dal doma proti Plzni v sedmnácti letech, byl takový ušmudlaný, ale první, tak si ho pamatuji,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově

Dynamo České Budějovice zakončilo základní část fotbalové Fortuna ligy prohrou 0:2 v Opavě. V tabulce mu nakonec patří sedmá pozice. „Pro tým je to neskutečný úspěch, jsme nováček, nikdo nepočítal, že kolo před koncem budeme pomýšlet na skupinu o titul. Já si toho nesmírně vážím a odpovídá to tomu, jak je liga vyrovnaná, rozhodují detaily,“ hodnotil trenér David Horejš.

Čtěte také

Do softbalové sezóny vstoupily ženy z Ledenic. Sice nakonec prohrály oba zápasy s Tempem Praha těsně 4:5 a 8:9, ale prezidentku klubu Hanu Korčákovou hlavně těšilo, že konečně jsou tady mistrovské zápasy. „Už jsme byly úplně nedočkavé a jsme moc rády, že začíná sezóna,“ potvrdila.

Na výsledcích zase tolik nezáleželo na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích, kde se konal turnaj v beachvolejbalu. Na kurtu se objevili třeba i fotbalisté a hokejisté a hrálo se ve prospěch Centra Bazalka. „Pořádáme už devátý ročník benefičního turnaje, letos přišlo rekordních třicet týmů. Veškeré startovné, tedy 45 tisíc korun, jde Bazalce na pokrytí nákladů na fyzioterapie klientů,“ uvedla PR manažerka Petra Márová. A připočítat mohla ještě jednou tolik peněz, které věnovali štědří dárci.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související